Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eski CHP’li vekilin Afyon’da yediği trafik cezası iptal edildi

Eski 23. ve 24. dönem CHP milletvekillerinden Ali Rıza Öztürk, TBMM’deki görev süresi dolduktan sonra 2023 yılında Afyonkarahisar ve Ankara’da ayrı ayrı trafik cezası yedi.

Eski 23. ve 24. dönem CHP milletvekillerinden Ali Rıza Öztürk,

Aynı zamanda hukukçu olan Öztürk, trafik cezalarının iptali için konuyu mahkemeye taşıdı, dava açtı. Sözcü’de yer alan habere göre; Afyonkarahisar’da kesilen 1979 liralık cezayı görüşen Sandıklı Sulh Ceza Hakimliği, trafik kuralını ihlal eden TBMM üyelerine, hakim ve savcılar ile diplomatik muafiyeti olan kişilere mevzuat gereği suç veya ceza tutanağı düzenlenemeyeceğini, tespit tutanağı yazılıp ilgili kuruma gönderilmesi gerektiğini belirledi. Mahkeme, eski vekile kesilen cezanın hukuka aykırı olduğunu belirterek cezanın kaldırılmasına karar verdi. Ankara 5.Sulh Ceza Hakimliği de eski vekile trafik cezası kesilemeyeceğini kararlaştırdı.

‘AMACIM AYRICALIK ALMAK DEĞİL, ADALETİ SAĞLAMAK’

Davaları Sözcü’ye değerlendiren Öztürk, “Bu ülkede 300 bin polis, 25 bin hakim, savcı ile sarayda çalışan yüzlerce kişi trafik cezası ödemiyor. Amacım ayrıcalık almak değil. Kararlara rağmen o cezaları devletten geri almadım. Amacım adaleti sağlamak, eski vekillerin de yasal olarak bu hakka sahip olduğunu kanıtlamaktı. Kanıtladım. Ayrıcalıkları bitireceksek ayrım yapmadan herkes için sonlandıralım” ifadelerine yer verdi.