Yeni eğitim-öğretim yılı boyunca okul çevrelerinde güvenliğin sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceğini belirten Çiftçi, 81 ilde görev yapacak okul bahçe görevlilerine ilişkin planlamanın tamamlandığını açıkladı. Çiftçi, “81 ilimizde 31 bin okul bahçe görevlisi için planlamamızı tamamladık. Öncelikli okullarımızda kullanılmak üzere 2 bin 804 el dedektörü tedarik ettik” ifadelerini kullandı. Okulların risk durumlarına göre değerlendirildiğini aktaran Çiftçi, okul kolluk görevlileri, güvenli eğitim koordinasyon görevlileri ve devriye ekiplerinin ihtiyaçlara göre görevlendirileceğini bildirdi.
OKUL ÇEVRELERİ VE SERVİSLER DENETLENECEK
Eğitim-öğretim yılı boyunca okul çevreleri ve servis araçlarına yönelik denetimlerin devam edeceğini belirten Çiftçi, “Eğitim öğretim yılı boyunca ülke genelinde ‘Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması’ gerçekleştireceğiz” dedi. Çiftçi, güvenlik çalışmalarının yalnızca okul çevreleriyle sınırlı olmadığını belirterek, uyuşturucuyla mücadele, trafik güvenliği ve siber güvenlik başta olmak üzere çocukları tehdit edebilecek farklı alanlarda da ekiplerin sahada olacağını ifade etti.
‘ÇOCUKLARIMIZ GÜVEN İÇİNDE EĞİTİM GÖRSÜN’
Emniyet ve Jandarma ekiplerinin çocukların güvenliği için sahada olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Anlık denetimlerle daha güvenli bir eğitim ortamı tesis ediyoruz” ifadelerini kullandı. Çiftçi açıklamasının sonunda, “Gayemiz çok açık; çocuklarımız güven içinde eğitim görsün, anne babalarımızın gözü arkada kalmasın” dedi. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyen Çiftçi, tüm öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

