Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehr-i Frig lezzetleriyle misafirlerini şaşırtıyor

  Ayazini’de bulunan Haşhaşella

 

Ayazini’de bulunan Haşhaşella firmasının açmış olduğu Şehr-i Frig restoran müşterilerine farklı tatlarda hizmetler sunuyor. Mimarisi ve dekorasyonuyla göz dolduran işletme değişik lezzetlerde ürünleri ve güler yüzlü hizmetiyle büyük beğeni topluyor.

Afyonkarahisar’a özgü olan Haşhaş en çok hamur işlerinde tercih edilen bir lezzet olmasıyla biliniyor. Afyon’un bu konuda algısını değiştirecek olan işletme Şehr-i Frig, Ayazini köyünde misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

“HAŞHAŞ VE HAŞHAŞ ÜRÜNLERİNİ TANITACAĞIZ”

Haşhaşella gelincik firması olarak özel hizmetler vermeye çalıştıklarını ifade eden Süleyman Aşkın; “Öncelikle hedefimiz haşhaşı ve haşhaş ürünlerini haşhaşla üretilen ürünleri insanlara tanıtımını yapıp bunu daha çok ulaştırabilmek. Şu anda fabrikalarımızda da devamlı olarak çalışmalar yapılmakta gıda mühendisi arkadaşlarımız ar-ge çalışmalarını yürütmektedir. Yaptığımız ürünleri Türkiye’nin hatta Dünya’nın hemen hemen birçok yerine ulaştırıyoruz. Haşhaş ve çikolata ürünleri olarak haşhaşın kreması, kahvaltılık ürünleri zaten biz yapıyoruz. Afyon Frig Vadisinde özellikle son zamanlarda meydana gelen gelişmelerle Gökmen Çiçek Valimizin de bu işi hızlandırmasıyla burada bir yatırım yapmak ve Afyon’un kendi ürünlerimize öncelikli olarak haşhaş ve haşhaşlı ürünlerini burada daha hızlı anlatacağımızı düşündüğümüz için bu yatırama girdik” dedi.

“GELEN MİSAFİRLERİMİZİ ŞAŞIRTMAYI HEDEFLİYORUZ”

Afyon’un gastronomi şehri olması sebebiyle restoran bölümünü açmaya karar verdiklerini belirten Aşkın; “Restoranla ilgili de Hamza ustamla bir iş birliğine girdik. Bu iş birliğinde Afyon’un yöresel unutulmaya yüz tutmuş tatlarını alıp modern bir şekilde özünü kaybetmeden yorumlayarak misafirlerimize ikram etmek için uğraşıyoruz. Burada öncelliğimiz haşhaş ürünlerini bir tık daha öne çıkartmak sonrasında yöresel ürünlerini elimizden geldiğince insanlara anlatmak. Burada çekim mutfağımız demo deneyimleme atölyesi şeklinde yapabileceğimiz bir mutfak oluşturduk. Afyon  yöresel ürünlerinin çekimlerini  gastronomi ürünlerimizin çekimlerini bu mutfakta hem gelen misafirlerimize sunmuş olmayı hem de bu çekimlerle sosyal medyada sosyal medya fenomenleriyle insanlara bunları aktarmak istiyoruz. Zaten gastronomi şehriyiz. Yaptığımız herşeyi Afyon adına yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Bunla ilgili sorumluluk addettiğimiz içinde yemek sektörüne girmiş bulunuyoruz. Elimizden geldiğince gelen misafirlerimizi şaşırtmaya devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“EKİP OLARAK KENDİMİZE GÜVENİYORUZ”

Aşkın; “Aşpa gıda olarak 4 ay gibi kısa bir sürede yemek sektöründe hiç tecrübeye sahip olmamamıza rağmen böyle bir mekân oluşturduk.  Misafirlerimiz geldikleri zaman onları mutlu bir şekilde gönderebiliyoruz. Bizim asıl işimiz haşhaşı insanlara daha değişik ürünlerle ulaştırmak. Bu sektörle bu işi hızlandırabileceğimize kanaat getirdik.

Daha hızlı yapabileceğimize inanırsak daha iyi hizmet edebileceğimize inanırsak neden olmasın diye düşündük. İşini bilen insanlarla çalışmak istiyoruz. Ekibimizin kişisel gelişimine ve kendini sürekli geliştirmesine özen gösteriyoruz. Bu konuda eğitimler destekler alıyoruz. Bu konuda bütün ekip olarak kendimize güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“KALİTE BAZLI SATIŞLA İHRACAT YAPIYORUZ”

Aşkın; “Şu an personel sayımız 55-57 arası bazen 60’a çıkıyor. 1. fabrikamız Döğer’de 2.inci fabrikamız İhsaniye’de. Burada da  aşağı yukarı 16-17 ekiple hizmet vermekteyiz. Muhtemelen zaman zaman artırılması söz konusu olabilir. 22 ülkeye ihracatımız var. Almanya, Azerbaycan, Libya, Dubai vs. Arap ülkelerinden şöyle bir ayrımımız var bizim ürünlerimizin .Türkiye’de ne yazık ki ihracatta fiyat bazlı bir satış yapmaya çalışılıyor. Biz bu fiyat bazlı satışı kalite bazlı satışa çevirmeye çalışıyoruz. O yüzden bazı yerlerde ihracatta geç kalabiliyoruz. Kaliteden dolayı fiyatlarımız yüksek kalıyor. Mesela Dubai’nin otellerine çikolatalarını biz veriyoruz. İhracattaki hedefimizde fiyat bazlı ihracattan kalite bazlı ihracata segment yükseltmek bu bizim adımıza da Afyon adına da Türkiye adına da bizim için eksik gördüğümüz hedeflediğimiz güzel bir hedef olduğunu düşünüyoruz. Şimdiye kadar attığımız adımlarla bunları gerçekleştirdik. Bundan sonraki yapacağımız çalışmalarla da hedefimiz Almanya’ da büyük çikolata devlerinin arasında ürünlerimizi sattırmak ve şu anda bunda başarılı olduk. Gayet güzel şekilde ürünlerimiz satılıyor. Bu kahvaltılık ürünlerimizde de yeni inovatif yaptığımız ürünlerle de tüketicinin dikkatini çekebiliyoruz. Daha iyisini yapmak için de devamlı mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

“AFYON ÜRÜNLERİNE AĞIRLIK VERDİK”

27 yıldır profesyonel aşçılık yaptığını söyleyen Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Hamza Kalkan; “Haşhaşella firması şehr-i Frig de 5-6  aydır danışman şef olarak görev yapmaktayım. En temelden kadro olarak inşaat anlayışıyla başladık. Ana mutfağımızı restoranımızı ve diğer şeyleri planladık. Burada ki menülerde de çok seçici olmaya özen gösterdik. Özellikle gastronomi şehri olduktan sonra kendi mutfağımıza, yöresel ürünlerimize, Afyon ürünlerine ağırlık verdik. Bunun dışında da biz turistleri dışarıdan gelecek misafirlerimizi de gözeterek farklı bir menü planlaması yaptık. Osmanlı saray mutfağı, Türk mutfağı ve Afyon mutfağıyla karma bir hazırlamış olduğumuz menülerimiz var” dedi.

HAŞHAŞIN YAKIŞMADIĞI ÜRÜN YOK

Haşhaşı çorbada deneyerek hoş bir lezzet ortaya çıkaran Kalkan; “Haşhaşlı ovma çorbasını geliştirdik. Daha önce üretilen ürünler değildi. Bizim bir demo mutfağımız var sürekli bu ürünleri nasıl geliştirebiliriz nelerde kullanabiliriz diye çalışmalar var. Yine kahvaltılık ürünlerimizde haşhaş yağıyla zahtere bandığımız bir ürünümüz var. Sarı haşhaş ezmesiyle yaptığımız süt reçelimiz var. Bunlar tamamen bölgemize kendimize has ürünler. Bunların dışında da biz haşhaşı sütlaçta da denedik hamur işine zaten yakışıyor bunu hepimiz biliyoruz. Çorba da çok güzel olduğunu düşünüyoruz. Yani haşhaşın birçok şeye yakıştığını gösteren çalışmalar yapmaktayız. Burada farklı lezzetlerle yerli yabancı misafirlerimize farklı damak tadıyla hizmet etmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek. Bu şekilde yatırım yaptığı için Süleyman bey, Ahmet bey, Mücahit bey, Mustafa bey ve emeği geçen arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Çünkü Afyon’un böyle bir restorana ihtiyacı vardı” ifadelerini kullandı.

“AFYON MUTFAĞIMIZ DÜNYA MUTFAKLARINDA HAKLI YERİNİ ALACAK”

1,5 yıldır gelincik haşhaş Aşpa Gıdanın demo şefliğini yapan Nevzat kalkan; “Bu işte nasıl ileriye gideriz haşhaş ürünlerini nasıl geliştiririz diye çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda bunun yanında 16  çeşit kendi firmamızın üretmiş olduğu leblebi kremasından fındık, fıstık kremalarımıza kadar haşhaşella ürünümüz var. Haşhaşlı baklavayı da ürünlerimize kattık. Gastronomi şehri olduğumuz için gastronomi ayağını neyle tutturabiliriz diye Afyon mutfağımızın dünya mutfaklarında haklı yerini alması için neler yapabiliriz diyerek bu yola çıktık. Bu yola çıkarken Genel Müdürümüz Süleyman Aşkın bey olsun Koordinatör Müdürümüz Mustafa Koçer Bey olsun aynı zamanda Aşpa ve gıda yetkilileri olsun ellerinden gelen destekleri verdiler” dedi.

“ÇOCUKLARA KÜÇÜK YARIŞMALAR DÜZENLEYECEĞİZ”

İnsana yatırım diyerek yola çıktıklarını belirten Kalkan; “Bizim amacımız insan sağlığına hizmet vermek, insanları mutlu etmek, yaptığımız işten zevk almak. Lise öğrencileri olsun üniversite öğrencileri olsun bunlara bir yatırım yapmak. Demo mutfağı kurduk bunlarla çalışabilmek için. Bölgemizin unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini ön plana nasıl çıkartırız, insanlara nasıl sunabiliriz hep bunların ar-ge çalışmalarını yapıyoruz. Yeni bir projemizde de anaokulu çocuklarından başlayacağız. İlköğretim ve ortaokul çocuklarını bu işe teşvik etmek amaçlı küçük küçük yarışmalarımız olacak. Bunun için elimizden gelen neyse sonuna kadar yapacağız. İyi bir yol izlediğimi düşünüyorum inşallah bu konuda da başarılı oluruz” ifadelerine yer verdi.

YURDANUR MERGEN ÖZEL HABER