Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küçükkurt, ATSO Meclis üyelerine projelerini anlattı

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, önceki gün Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) meclis salonunda iş insanlarına, ‘Hedef Belli Karar Net, Derdimiz Memleket’ seçim kampanyası kapsamında ‘Üretken Belediyecilik, Mantıklı Değişim’ anlayışıyla partisinin 55’inci yılında Afyonkarahisar için özel olarak hazırlanan projeleri tanıttı.

Belediye Başkan Adayı Sezer

Toplantının açış konuşmasını ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser yaptı. Serteser’in ardından ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten konuşmasını gerçekleştirdi. Serteser ve Çelikten’den sonra Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt projelerini iş insanlarına açıkladı. ‘Ortak Geçmiş, Birlikte Gelecek’ sloganıyla mantıklı bir değişim için yola çıktıklarını söyleyen Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, hedeflere ulaşmak için 9 başlıkta 55 ayrı proje hazırladıklarını ve oluşturulan projelerle şehrin kronikleşen sorunlarına çözüm bulmayı hedeflediklerini belirtti. Küçükkurt, “Projelerimizin gerçekleşebilir makul projeler olmasına özellikle dikkat ettik. Hayat acilliği bizim siyaset yapma biçimimiz olamaz. 3 yıl önce hazırlanmış, siz değerli iş insanlarının da emeğini içeren, basında haber yapılmış, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda imza aşamasına gelmiş projeleri sanki yeni bir projeymiş sunmak gibi ahlak dışı bir tutum içerisine de girmeyeceğim” dedi.

‘ŞEHRİMİZİN EKONOMİK GELİŞİMİNİ SÜRDÜRMESİNİ ARZU EDİYORUZ’

Tarıma dayalı Organize Sanayi Bölgesi projesi ile Afyonkarahisar’ın ekonomik gelişimini sürdürmesini istediklerini belirten Küçükkurt, “Malumunuz 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde parsellerin tamamı doldu. Sinanpaşa ilçemizde yer alan Yeşil Organize Sanayi Bölgesi’ne ise yatırımcılar akın akın geliyor. Hatta 100’üncü Yıl Organize Sanayi Bölgesi de yaklaşık 3 yıldır yoğun ilgi görüyor. Biz de ilimizdeki bu sanayileşme hamlelerini desteklediğimiz gibi Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi projemiz ile şehrimizin ekonomik gelişimini sürdürmesini arzu ediyoruz. Tüm bu projelerin destekçisi olduğumuz gibi karşı durduğumuz husus ise yine vurgulamak istiyorum ki siz değerli iş insanlarının, iş dünyasının çabalarının tek bir siyasi görüşe mal edilerek sizin emeklerinizin yok sayılmasıdır” şeklinde konuştu.

‘ARACILARIN VE KOMİSYONCULARIN ÇİFTÇİMİZİ ESİR ALMASI ENGELLENECEK’

Üreticinin üç temel ihtiyacının olduğunu söyleyen Küçükkurt, kooperatifleşmenin artacağını, aracıların, komisyoncuların çiftçiyi esir almasının engelleneceğini, yerli yatırımcıların destekleneceğini vurguladı. Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, “Üreticinin; Ulaşım, hammadde temini, vasıflı iş gücü üç temel ihtiyacıdır. Ulaşım kolaylığı için Lojistik Merkezi ve ve yeni Kamyon Garajı projelerimiz hazırdır. Karayolları ve demiryollarının kesiştiği lokasyonumuzda bir lojistik merkezi kuracağız ve bu merkezde dev lojistik firmalarına Aktarma Merkezleri kurma imkanı vereceğiz. Yeni ve modern bir Kamyon Garajı inşa edeceğiz. Kamyoncularımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı bu garajda olası tüm sorunların çözümü için 24 saat hizmet verecek bir irtibat ofisi kuracağız. Hammadde teminini kolaylaştırmak adına tarımsal üretimimizin endüstri ürününe dönüşebilmesi için tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. Böylece örnek olarak söylemek gerekirse Şuhut ve Sandıklı’nın patatesi, Sarık köyü, İsmail köyü ile Küçükçobanlı köyünün domatesi, Fethibey, Beyyazı ve Çıkrık’ın salatalığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde endüstri ürününe dönecektir. Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile çiftçimizin elinde ürettiği ürün kalmayacak ve değerinde satılacaktır. Kooperatifleşme artacak, aracıların, komisyoncuların çiftçimizi esir alması engellenecek. Yerli yatırımcılarımız desteklenecektir. Hammaddeye ulaşım maliyeti çok düşük olacağı için üreticimizin rekabet gücü artacak. Şehri tanıtıcı, şehrin tarihi ve doğasını çağrıştıran markalar oluşturulacak. Üretim aşamasında ciddi bir istihdam meydana getirilecek. Atık Su Arıtma Tesisi’ne ilave edeceğimiz Gübre Üretim Tesisi ile yılda yaklaşık 2 bin 500 ton gübre üretimi gerçekleştirilecek ve bu üretimi çiftçimizi destek desteklemek için kullanacağız. Çiftçimizin yaşadığı yerden kopmadan üretime dahil olmasını ve refah düzeyinin artmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

 ‘AFYON MERMER MADEN İHRACATÇILAR BİRLİĞİNİ KURACAĞIZ’

Afyonkarahisar Mermer Maden İhracatçıları Birliği’nin kurulması sayesinde Afyonkarahisar’ın sektördeki söz sahipliğinin daha da artacağına değinen Belediye Başkan Adayı Küçükkurt, şunları kaydetti:  “Coğrafi işaret tescilli Afyon mermerimiz ile hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda tanınılırlığı pekişmiş olan birbirinden değerli zengin maden ürünleri, çeşitliliği ve güçlü makine altyapısıyla pazarın öncüsü olan ilimizde kurulacak bir Afyonkarahisar Mermer Maden İhracatçıları Birliği sayesinde ilimizin sektördeki söz sahipliği daha da artacaktır. Sektöre yön veren olma hususunda elimizi güçlendirecek küresel pazarda rekabet edebilmeleri açısından sanayicimize katkı sağlayacak dış ticaretin ilimiz çıkarlarına uygun bir şekilde gelişimine katkıda bulunacak. İhracatçılar arasında mesleki etiği dayanışmayı sağlayacak, ihracatçılar arasında işbirliğini geliştirerek, ihracat yapanları bir araya getirerek, böylece ihracat oranlarını artırarak ilimiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak, istihdama katkı sağlayacak sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve kuruluşlarıyla, özel sektör kuruluşları, ulusal ve uluslararası kuruluşlar huzurunda üyelerin birbiriyle diyaloglarının gelişimine katkı sağlayacak. Pazar araştırması ve analizi eğitimi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri ihracat teşvikleri ve teşvik programlarının yönetimi, ticaret fuarları ve etkinliklerin düzenlenmesi gibi faaliyetler noktasında sanayicimize katkı sağlayacak. İşletmelerin ihracat süreçlerini kolaylaştırma noktasında işlemleri kolay kılacak. Böyle bir yapının ilimizde tesis edilmesinde göreve geldiğimizde Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı olarak üzerimize düşen desteği sunmaya hazırız. Afyonkarahisar, Mermer Maden İhracatçıları Birliğine ek olarak ulaşım ağlarının kesiştiği kavşak noktasında yer alan, mermeri,  termalin,  zaferin başkenti olma özelliklerini gastronomi şehri olma sıfatıyla taçlandıran Şehri Karahisarımız mermer ürünlerimizin sergileneceği bir uluslararası fuar organizasyonuyla da değerli sanayicilerimize katkı sunmaktan gurur duyacağız. Unutulmamalı ki bizim kadar zengin bir mermer madeni altyapısı bulunmamasına rağmen Bursa ilimizde düzenlenen Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı, ülkemizde konusunda tek ihtisas fuarı olarak dikkat çekmekte ve küresel birlikteliği oluşturan önemli bir yapı haline gelmiş bulunmaktadır. Sayısal verileri göz önüne aldığımızda 2023 yılında 600’ün üzerinde renk ve desende ağırlıkları 10 tondan, 26 tona kadar değişen toplam 50 bin ton ağırlığında 2 bin 200 blok mermerin sergilendiği fuar, sektörün ihtiyacına büyük güç katmıştır. 2023 yılında Hindistan başta olmak üzere önemli yatırımcıları Bursa’da sektör temsilcileriyle buluşulan fuar sektör ihracatına ve rekabetçiliğine güç katmaya devam etmektedir. Böyle bir gücün ilimize gelmesinde değerli iş insanlarımızla önce olmaya hazırız.”

KÜÇÜKKURT’UN 9 BAŞLIK ALTINDAKİ 55 PROJESİ

Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’un iş insanlarına açıkladığı 9 başlık altındaki 55 projesi şu şekilde: “Trafik ve ulaşım; Alternatif Otoparklar, Yeni Yol ve İmkanlar, Yeni Üst Geçitler, Güney Çevreyolu, Yeni Kamyon Garajı, Modern Minibüs ve Taksi Durakları, Erenler Alt Geçiti, Otogar ve Organize Sanayi Bölgesi Kavşakları, Fuar Kavşağı Alt Geçiti , Uydukent Girişi, Trafik Düzeni, Akıllı Kent ve Otobüs Dolaşım Sistemi, Elektrikli Araçlarla Ulaşım, AFBİS. Sosyal belediyecilik; Barışık Belediye, Şeffaf Belediye, Emekli ve İhtiyaç Sahiplerine Hilal Kart, Kent Konakları, Halka Soracağız, Engeller Kalkacak, HAY-CAN Gönüllüleri, Mahaller Gönüllüleri, Belediye Huzurevi, Sivil Toplum Merkezi, Eski Müze Sosyal Bölgesi, Çocuk Köyü, Belediye Hizmet Merkezi, Düğün Salonları, Taziye Tırı, Engelsiz Yaşam Merkezi. İmar ve şehircilik; İmarda Adalet, Kentsel Dönüşümde Çözüm, Yeni Hamam Rekreasyonu, Yeni Uydukent, Kasaplar Gastronomi Çarşısı, Üreten Kadınlar Pazarı. İstihdam, enerji ve üretken belediyecilik; Üretken Belediyecilik, Fuar ve Kongre Merkezi, Afyonkarahisar Lojistik Merkezi, Esnafımız Korunacak, Yeni Sanayi Alanı, Ticarete Destek, Tarım ve Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Organik Gübre Üretim Sistemi, Yerli Tohum ve Fide Üretim Tesisi, Kan Unu ve Mama Fabrikası, Kadınana Suyu, Modernize Gastronomi Sokakları, Tekstilciler Sitesi, Ev Hanımları Üretiyor, Esnaf ve Meslek Siteleri, AFJET: Yazları Bakım, Kışları Hizmet, Enerjimizi Kendimiz Üretiyoruz, Projeli Çalışma. Tarih ve kültür şehri; Zafer Başkenti, Büyük Zafer Parkı, Kültür ve Sanat Şehri, İsmet Atilla Kültür Merkezi. Çevre ve yeşil alanlar; Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı, Yeşil Afyon, Çiçek Gibi Hıdırlık, Şahitler Kayalığı Mesire Alanı, Her Emekliye Hobi Bahçesi. Turizm; Frig Vadisi, Cumhuriyet’in Kazanıldığı Topraklar, Gastronomi Festivali, Şehir Turları. Eğitim, gençlik ve spor; Bizim Erenler, Halkın Spor Tesisleri, Sporda Profesyonelleşme, Erenler Gençlik Merkezi, Çocuk Atölyeleri, Meslek Eğitim Programları, Kreş Hizmetleri, Eğitime Tam Destek. Acil eylem planı; Pazar yerlerinin etrafı kapatılacak. Pazar yerlerine kadın-erkek ayrı olmak üzere tuvalet yapılacak. Yağmur suyu toplama hattı düzenlenecek. Yol düzenlemeleri nedeniyle konut girişleri aşağıda kalan tüm mahallelerde kot düzenlemesi yapılacak. Sadıkbey TOKİ’lerdeki ısınma sorunu çözülecek. Çetinkaya TOKİ’lerdeki koku sorunu çözülecek. Mahallelere afet kabinleri konulacak. Deprem riski yüksek bölgelerde risk tespiti ve çözüm yolları çalışmaları yapılacak. Acil müdahele ekipleri kurularak, kaldırım bozuklukları, yol yaması, ağaç budaması gibi işler aynı gün içinde tamamlanacak.” Bekir Turan Vural