Milletvekili Olgun, Türkiye ve seçim bölgesi Afyonkarahisar’ın, son yıllarda artan mülteci akınıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, Suriye’deki iç savaşın etkileriyle birlikte ülkeye gelen mülteci sayısı her geçen gün arttığını belirtti. Milletvekili Olgun, “Bu durum, Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve güvenlik açısından karşı karşıya kaldığı zorlukları da beraberinde getirmiştir. Mültecilerin barınma, beslenme, eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması, Türkiye’nin üzerinde büyük bir yük oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra ülkemizdeki mültecilere verilen vatandaşlıkların, bunların da yapılacak seçimlerde oy kullanmaları çeşitli şaibeleri de beraberinde getirmektedir. Ülkemizde her geçen gün artan işsizlik oranına mültecilerin kaçak çalıştırılmaları da eklenince ekonomik açıdan kapanmaz yaralara neden olmaktadır. Mülteci çocuklarının okullardaki eğitime yeterince katılamamaları ise öğrencilerimizin eğitimi yavaşlatmakta ve her geçen gün düşürmektedir” dedi.
OLGUN, BAKAN YERLİKAYA’YA SORULAR YÖNELTTİ
İYİ Parti Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti: “Son 10 yılda Afyonkarahisar’a kaç mülteci gelmiştir? Gelen mülteciler, kaç değişik ülkeden gelmiş ve vatandaşlıkları hangi ülkelere aittir? Son 10 yılda Türk Vatandaşlığı verilen mülteci sayısı kaçtır? Yine son 10 yılda kaç mülteci ailenin kaç çocuğu Afyonkarahisar’da dünyaya gelmiştir? Afyonkarahisar’da kaç mülteciye ait işyeri vardır? Kaç mülteci resmi olarak işe yerleştirilmiş ve halen çalışmaktadır? Resmi kurumlarda görevlendirilen mülteci var mıdır varsa sayısı ne kadardır? Afyonkarahisar’da kaç mülteci çocuğu okula gitmektedir bunların yaş oranları nelerdir? Kaç mülteci kadın veya erkek Afyonkarahisarlı biri ile evlilik yapmıştır?
– Son 10 yıl içerisinde Afyonkarahisar’da suça karışmış mülteci sayısı nedir bunlarla ilgili nasıl bir işlem yapılmıştır? Mültecilerin Afyonkarahisar’da işyeri açmaları mümkün müdür? İşyeri açan kaç mülteci vardır? Bunların işyeri açma izinleri ne şekilde hangi kurum tarafından verilmiştir? Bu işyerlerinin açılışında halkımızdan istenilen, oda kayıt sicil belgesi, vergi levhası, ustalık belgesi gibi evraklar istenmiş midir? İstenmiş ise kaç mültecinin esnaf odalarına kayıtları mevcuttur?” Haber Merkezi