Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İklim Anne’ projemizi ulusal hale getirmek istiyoruz

Dumlupınar Bilsem öğrencileri tarafından yürütülen ‘İklim Anne’ projesi kapsamında Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik iklim değişikliği ve annelerin etkisi başlığında eğitimler gerçekleştirdi.

Dumlupınar Bilsem öğrencileri tarafından

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-D İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışmasına yönelik olarak Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aleyna Melek Orak, Sümeyye Adsız ve İlayda Nur Özen tarafından ‘İklim Anne’ isimli proje çalışması yürütülüyor. Danışman öğretmenleri Muhammet Öztürk nezaretinde sürdürülen proje çalışmasında 3 öğrenci Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik iklim değişikliği ve annelerin etkisi başlığında eğitimler gerçekleştirdi. Öğrencilerden Aleyna Melek Orak, İklim Anne projesi hakkında, “İklim Anne projesi iklim değişikliği konusunda annelere yönelik bir toplumsal farkındalık projesidir. Bu proje çalışması ile Kadın Kültür Evleri’nde annelere yönelik eğitimler verildi. ‘Anneler, Evde ne yaparlarsa iklim değişikliğinin önüne geçmede rol oynayabilirler’ sorusu çıkış noktamız oldu. Yaptığımız eğitimlerden çok güzel geri dönüşler aldık. Şu an proje sürecimiz devam ediyor. Proje çalışmamızı ulusal hale getirmek ve ilgili kurumlara duyurmak için adımlar atacağız” dedi.

‘ANNEYE VERİLECEK EĞİTİMİN AİLENİN TAMAMINA YAYILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Proje öğrencilerinden İlayda Nur Özen de annelerin oynadığı role dikkat çekerek “Anneye verilecek eğitimin çocuklar başta olmak üzere ailenin tamamına yayılacağını düşünüyoruz. Annenin su ve enerji tasarrufu, sıfır atık gibi konularda bilgi sahibi olması iklim değişikliğine yönelik önemli bir adım olacaktır. Eğitimlerimizde annelerimizin iklim değişikliği kavramını duyduklarını ama somut olarak eyleme dökme anlamında eksikleri olduğunu gördük. İklim değişikliğini engellemede somut adımlar atmalarına yönelik onlara örnekler sunduk” şeklinde konuştu.

‘PROJEMİZİ, ANKARA DÜZEYİNDE İLGİLİ KURUMLARA DUYURMAK İSTİYORUZ’

Proje öğrencilerinden Sümeyye Adsız ise şehirden proje anlamında aldıkları desteğe dikkat çekerek “Afyonkarahisar Valiliği Kadın Kültür Evleri’nin projemize büyük desteği oldu. Annelere ulaşmamızda aracı oldular.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Mustafa Oruç’a projemizi anlattık.  Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret Koca’dan eğitimler aldık. Son olarak Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Ali Tekindemir aracılığıyla İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu ile bir araya geldik ve geleceğe dair neler yapabileceğimizi konuştuk. Projemize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki amacımız Afyonkarahisar’dan başlayarak ulusala yayılan bir ‘İklim Anne’ projesi oluşturmaktır. Ankara düzeyinde projemizi ilgili kurumlara duyurmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi