Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenci olarak başladığı AKÜ’de dekanlığa yükseldi

AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 1999-2003 yılları arasında eğitim gördükten sonra çeşitli kademelerde görev alan Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, öğrenci olarak başladığı fakültenin dekanı oldu.

AKÜ İktisadi ve İdari

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) dekanlığı görevinde devir teslim töreni gerçekleşti. Devir teslim töreninde Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı görevini Prof. Dr. Gökhan Demirtaş’a devretti. Devir teslim törenine; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Bolvadin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Selçuk Akçay ile akademik ve idari personel katıldı. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, 7 yıldır yürütmüş olduğu dekanlık görevini, İİBF’de öğrenci olarak başlayıp profesörlüğe yükselmiş olan meslektaşına devretmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Kandemir, “Üst yönetimin desteği olmadan karar almak mümkün değil. Fakültedeki huzur ortamını üst yönetimde de gördük; bu anlamda rektör hocamıza teşekkür ediyoruz. Her önerimiz öncelikli olarak kabul gördü. Fakülteyi yönetmemiz açısından bu önemli bir durumdur. Bu bağlamda yeni yönetim için bir kolaylık olacağını düşünüyorum” dedi.

‘İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, KURUCU FAKÜLTEDİR’

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Karakaş ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin AKÜ’nün kurucu fakültelerinden biri olduğunu belirterek fakültede bulunan tüm hocaların üniversitenin kurumsallaşmasında etkisi olduğunu söyledi. Karakaş, “Makro düzeyde hayata geçirmeyi planladığımız en önemli unsur özlük hakları çerçevesinde insanlara hak ettikleri hakları vererek bir düzen kurmak. Üniversite belli kurallarla yönetiliyor. Yöneticinin inisiyatifi kuralları nasıl uygulayacağını belirleyebilir. Daha önceki görevlerimizde bunu tecrübe ettik ve tecrübelerin neticesi olarak böyle bir anlayışı hakim kılmaya çalıştık. Bu doğrultuda önemli mesafeler katettiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

‘ÜNİVERSİTELERİN KENDİ İÇİNDE BİR RUHU VAR’

Üniversitelerin kendi içerisinde bir ruhu olduğunu ifade eden Karakaş, “Üniversite olarak epistemik cemaat halinde bir grubuz ve bunun gereklerini yerine getirme gibi sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde görevimizi de yerine getirmiş oluyoruz” dedi. Karakaş, üniversite personelinden kurum kültürüne ve kurumsal aidiyet bilincine sahip olarak kuruma daha fazla katkı sağlamalarını beklediklerini belirterek, şunları ifade etti: “Kurum kültürüne sahip olmak ve kurumsal aidiyet bilincine sahip olarak kuruma daha fazla katkı sağlanması beklentisindeyim. Epistemik cemaat halinde bir grubuz ve gereklerini yerine getirme gibi sorumluluklarımız var bu sorumlulukları yerine getirdiğimizde görevimizi de yerine getirmiş oluyoruz. Bu toplum ve devlet bize yatırım yapıyor. Toplum da devlet de bu yatırımı geri almak, karşılığını görmek istiyor. Bu nedenle üniversitelere toplumsal bir misyon biçilmiştir. Bu bağlamda görev ve sorumluluklarımızı iyi bilmeli ve yerine getirmeliyiz.”

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlık görevini teslim alan Prof. Dr. Gökhan Demirtaş ise “Bölümlerin kurumsal yapısının daha güçlendirildiği, performansı yükselten ve kalite süreçlerinin kurum tarafından tam olarak benimsendiği bir süreç olmasını istiyorum. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi