Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Her emekli, ödediği prime göre aylık alsın’

İyi Parti Afyon Milletvekili Olgun, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini savunarak, emeklilere zam yapılması yerine, herkesin ödediği prim oranına göre maaşının belirlenmesi gerektiğini söyledi

İyi Parti Afyon Milletvekili

En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesini adaletsiz olarak nitelendiren İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, adaletli bir gelir seviyesi için emeklilerin ödediği prim miktarına göre aylık alması gerektiğini öne sürdü. Olgun, Yazılı açıklamasında, emekli aylıklarının artırılmasına yönelik yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirten Olgun, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak belirlenmesini adaletsiz olarak nitelendirdi. Olgun, mevcut sistemdeki sorunların çözülmediğini ve ekonomik eşitsizliklerin daha da arttığının altını çizerek, emeklilerin adaletli bir gelir seviyesine ulaşmaları için ödediği prim miktarına göre aylık alması gerektiğini savundu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNE GETİRİLMELİ

Milyonlarca emeklinin yoksulluk sınırlarının altında yaşam mücadelesi verdiğini kaydeden Olgun, emeklilere yapılan zammın yetersiz olduğunu belirterek, adalet sağlanmadan yapılan artışların bir anlamı olmadığını dile getirdi. Emekli maaşlarının güncel ekonomik koşullara uygun hale getirilmesi gerektiğini savunan Olgun, emeklilere yapılan zam yerine, herkesin ödediği prim oranına göre maaşın belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirilmesi gerektiğini söyledi. Olgun, emeklinin bütçeye yük olarak görüldüğünü ileri sürerek, yapılan zammın, garantili işlere yapılan ödemelerin yanında devede kulak kaldığını belirtti. Olgun, emeklilere intibak düzenlemesi ve prim ödeme günlüklerinde adaletsizlikleri gidermek için yeni düzenlemeler yapılmasını istedi, yapılan zammın hesaplara yatmadan eriyeceğini öne sürdü ve emeklilerin mağdur edilmesinin sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını savundu.