Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazeteci Hakan Dilek Sordu İGM Başkanı Cevapladı

Basın toplantısına katılan gazetecilerden

Basın toplantısına katılan gazetecilerden birisi olan Turkuvaz Medya Grubu Başkanı Hakan Dilek, İGM başkanı Mehmet Siper’e çeşitli sorular yöneltti. Dilek, yeni İl Genel Meclisi’nin 31 Mart yerel seçimlerinde oluştuğunu, oysa anlatılan faaliyetlerin 2024 yılının ilk 6 aylık dönemine ait olduğunu belirterek, “Açıkladığınız faaliyetler önceki İGM Başkanı Burhanettin Çoban döneminde yapılanlar mı” sorusunu yöneltti.

İGM Başkanı Mehmet Siper ise İl Özel İdaresi’nin bütçesinin her yılın kasım ayında yapıldığını hatırlatarak, “2023’teki 13. Dönem Burhanettin Çoban ve meclis üyelerinin yaptığı bütçe üzerinden biz devam etmekteyiz. Elbette ki bununla ilgili 2024 veya 2025 ile ilgili muhakkak katkı sağlamak amacıyla ekibimizle birlikte çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.

NE KADAR HUZUR HAKKI ALIYORSUNUZ?

Dilek, İGM üyelerinin ne kadar huzur hakkı aldıklarına ilişkin sorusu üzerine Başkan Siper şu karşılığı verdi: “Ben, huzur hakkı olarak şirketten 3 bin lira alıyorum, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik 5 bin lira ve diğer arkadaşlar da 2 bin lira alıyor. Bu rakamlar geçen yıla ait. Ben bu yıl da böyle devam etsin dedim. Bir de başkan üyeleri toplantıya katıldığında huzur hakkı tahakkuk ediyor. Katılmazsa ücret tahakkuk etmiyor. Kaç kere toplantıya ve yönetime katıldıysa oradan da bir ücret tahakkuk ediyor, o meclis ücreti, bu ise şirket ücreti ayrı bir şey.” Haber