Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’lü akademisyenlerin ‘Sistematik Anatomi’ kitabı yayınlandı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) akademisyenleri bilimsel çalışmalar üreterek literatüre önemli katkılar sağlamaya devam ediyor.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Öğretim üyelerinin imzasını taşıyan son çalışma, ‘Sistematik Anatomi-Klinik Konu Anlatımlı’ kitabı oldu. Kitabın editörlerini makamında kabul eden Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, özenli çalışmalarından dolayı akademisyenleri kutlayarak kitabın anatomi eğitimi literatüründeki önemli bir boşluğu dolduracağına inandığını söyledi.

AFSÜ’DEN 16 AKADEMİSYEN KATKI SAĞLADI

Tamamı üniversiteden on altı akademisyenin katkısı ile 13 bölüm ve 379 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü, AFSÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Ertekin; yardımcı editörlüklerini ise Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Emre Atay ve Doç. Dr. Abdülkadir Bilir üstlendi. Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Prof. Ertekin, anatomi eğitiminin daha iyi yapılabilmesi için Sistematik Anatomi temeli üzerine kurgulanan bu kitapta, her sistemin kendi içinde Terminoloji Bilgisi, Laboratuvar Bilgisi, Klinik Not ve Çalışma Soruları bölümleri şeklinde tasarlandığını söyledi.

‘ANATOMİ TIBBIN KÖŞE TAŞI OLMUŞ DİSİPLİNLERİNDEN BİRİSİDİR’

Kitabın ön sözünde şu bilgiler yer alıyor: “Anatomi tıbbın köşe taşı olmuş disiplinlerinden birisidir. Anatomi bilgisi hastanın muayenesinde, doğru tanının konulmasında, tedavisinde ve hasta ile ilgili bulguların diğer hekimlere ve sağlık profesyonellerine aktarılmasında önemli bir rol oynar. Ülkemizde son dönemlerde sağlık ve eğitim alanında önemli gelişmeler yaşanmakta olup, tıbbın odak noktası olan insan anatomisinin devamlılığı esastır. Temel anatomi eğitiminde anlamadan öğrenmek geleceğin hekimlerini yetiştirmede kabul edilemez. Yüksek öğretim kurumlarında tüm eğitim düzeylerinde anatominin nasıl öğretileceği konusu çok fazla tartışılmış ve tartışılmaya devam etmektedir. Sağlıkla ilgili programlarda anatomi, eğitim müfredatlarına dikey olarak entegre edilmeye çalışılmakta ve öğrenciler klinik öncesi, klinik ve mezuniyet sonrası eğitim müfredatlarında anatomi eğitimi ile karşılaşmaktadır. Bu durum öğretme ve öğrenme yaklaşımlarının biz eğiticiler tarafından tekrardan değerlendirilmesi ihtiyacını doğurmakta ve yeni yaklaşımlar uyarlama çabasına sevk etmektedir.”