Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de görevli akademisyen sözel bildiri birincilik ödülü aldı

AFSÜ’de görevli Doç. Dr. İsa Gül ile Süleyman Demirel Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Vahit Yiğit ile ortaklaşa hazırladığı Geri Ödeme Listesinde Olmayan Tıbbi Sarf Malzemelerin Stok Analizi’ çalışması, ‘Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım; Yönetsel Perspektif’ temasıyla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrede sözel birincilik ödülü aldı

AFSÜ’de görevli Doç. Dr.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. İsa Gül’ünSüleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Vahit Yiğit ile hazırladığı ‘Geri Ödeme Listesinde Olmayan Tıbbi Sarf Malzemelerin Stok Analizi’ çalışmasıBandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 7. Uluslararası 17. Ulusal Sağlık ve Hastane İdaresi Kongresi’nde ‘Sözel Bildiri Birincilik Ödülüne’ layık görüldü.Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 17-19 Ekim 2024 tarihleri arasında düzenlenen kongrenin bu yılki teması ‘Sağlık Hizmetlerinde Akılcı Kullanım; Yönetsel Perspektif’ olarak belirlenirken, temaya uygun olarak ‘hastanelerin satın aldığı tıbbi sarf malzemeleri’ konu edinen AFSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalından Doç. Dr. İsa Gül ve Prof. Dr. Vahit Yiğit yaptıkları ortak çalışmayla ödüle layık görüldüler.

ÜRÜNLERİN STOK MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK

AFSÜ’den yapılan açıklamada, Doç. Dr. Gül ve Prof. Dr. Vahit Yiğit’in yürüttükleri çalışmanın konusu olan hastanelerin satın aldığı tıbbi sarf malzemeler ve gereksiz kullanımı olduğu belirtilerek şu bilgiler verildi: “Hastanelerde kullanılan malzemelerin yaklaşık yüzde 60’nın geri ödemesinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapıldığına yer verilen açıklamada, geri ödeme listesinde olmayan eldiven, enjektör, cerrahi iplikler, maskeler ve her türlü laboratuvar malzemesi gibi birçok tıbbı malzemenin hastane stok maliyeti içindeki oranı oldukça yüksek olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Bu durum hastanelerin gelir-gider durumunu ve finansal sürdürülebilirliğini etkilemektedir.Bu nedenle geri ödeme listesinde olmayan tıbbi malzemelerin finansmanı için SGK’nın ilave kaynak aktarması; ayrıca hastanelerin bu malzemeleri düşük maliyet ile tedarik etmeleri ve gereksiz kullanımı engelleyecek etkin malzeme yönetim sistemleri kurmaları önerilmektedir.”