Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dinar ilçeye yatırımcı çekmek için çabalıyor

Uşak’ta yapılan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu toplantısında Dinar’ı temsil eden yetkililer, Dinar Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunları ve taleplerini bir sunum aracılığıyla toplantıya katılan yetkililere ilettiler, tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli sanayi alanlarındaki etkili isimler, ilçeye davet edildi

Uşak’ta yapılan Organize Sanayi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan ile bölgedeki 59 OSB’nin başkan ve bölge müdürleri katıldı. Uşak OSB’de gerçekleştirilen toplantıda Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Manisa, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak’taki OSB’lerin sorunları ve çözüm önerileri istişare edildi. Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, iletilen sorunların çözümü için gerekli adımları attıklarını belirterek, Ege Bölgesi’nin sanayide, tarımsal üretimde ve turizmde lokomotif şehirlerin başında geldiğini belirtti. Kütükcü, bölgedeki 8 ilde toplam 64 organize sanayi bölgesi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

EGE, EN FAZLA OSB ALANINA SAHİP ÜÇÜNCÜ BÖLGEMİZ

“Bu OSB’lerimizin hali hazırda 46’sı işletme aşamasında. Ege Bölgesi’ndeki organize sanayi bölgelerimiz 4.264 fabrikada 333 binin üzerinde insanımıza doğrudan istihdam sağlıyor. Sanayi alanı olarak baktığımızda ise Ege Bölgemiz 18 bin 188 hektar organize sanayi bölgesi alanı ile toplam OSB alanı bakımından İç Anadolu Bölgesi ve Marmara Bölgesi’nin ardından en fazla OSB alanına sahip üçüncü bölgemiz. Ege Bölgemizin yatırım, üretim ve ihracat iştahı tüm zorluklara rağmen devam ediyor. Bölgedeki OSB’lerimiz, Türkiye genelindeki tüm organize sanayi bölgelerimizin tükettiği elektriğin yüzde 14’ünü tüketiyor. Yine Ege Bölgesi organize sanayi bölgelerimizde son 1 yılda 200 yeni parsel üretime kazandırıldı ve yine son bir yılda 35 bin kişiye yeni istihdam sağlandı. İhracat tarafına baktığımızda ise Ege Bölgemiz geçtiğimiz yıl İzmir, Manisa ve Denizli’nin öncülüğünde 26 milyar dolara ulaşan ihracat ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 12’sini gerçekleştirdi. Ayrıca bölgenin tarımsal üretimi, tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimizin katkısıyla, Türk tarımına, tarımsal sanayimize ve ihracatımıza güç vermeye devam ediyor.”

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARINA ODAKLANACAK

Türkiye Yüzyılı’nın inşa edilmesinde sanayi sektörünün önemini anlatan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan ise, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sanayicilerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi. İnan konuşmasında, “Önümüzdeki dönemde teşvik sisteminin güncellenmesi, teşvik sistemine bölgesel kalkınma hamlesinin eklenmesi, şu anda Sanayi Alanları Master Planları gibi hem yatırımların önünü açacak hem de demiryolları, limanlar, ulaşım akslarıyla entegre sanayi alanlarının geliştirilmesi gibi altyapı yatırımlarına da odaklanmak istiyoruz” dedi.

BAŞKAN TOPÇU İLE DİNAR OSB BAŞKANI ÖZCAN DA TOPLANTIDA YER ALDI

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ege Bölge Toplantısı’nda Dinar’dan önemli isimler yer aldı. Kaymakam Kemal Duru, Belediye Başkanı Veysel Topçu ve Dinar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Veli Özcan’ın toplantıda, ilçenin sanayi potansiyelini geliştirmeye yönelik adımları görüştükleri öğrenildi. Dinar’ın Sesi gazetesinde yer alan haberde, “Toplantı sırasında OSB’lerin karşılaştıkları sorunlar ve sanayicilerin talepleri masaya yatırıldı. Dinar Organize Sanayi Bölgesi’nin sorunları ve talepleri, bir sunum aracılığıyla toplantıya katılan yetkililere iletildi. Bunun yanı sıra, tekstil sektörü başta olmak üzere çeşitli sanayi alanlarındaki etkili isimler, Dinar’a davet edildi” denildi.