Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Noterlik Ücret Tarifesi ocak ayı başında düzenlenecek

Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yürürlüğe girdi. Kanun, avukatlık stajıyla ilgili ayrıntılarıyla noterlerin tarife başlangıcı, tatil ve çalışma saatlerine ilişkin usul ve esaslar da yeniden düzenliyor. Dünden itibaren yürürlüğe giren kanunla noterlik ücret tarifesinin bundan böyle mart ayı yerine ocak ayı başında düzenleneceği belirtildi.

Noterlik Kanunu ile Bazı

NOTERLİKTE ÖDEMELER KREDİ KARTIYLA YAPILABİLECEK

Noterliklerde yapılan işlemler ve düzenlenen kağıtlar sebebiyle ödenmesi gereken vergi, resim, harç, değerli kağıt bedelleri, noterlik ücretleri ile diğer işlem giderleri nakit olarak veya banka kartı, kredi kartı ve benzeri kartlar kullanılarak tahsil edilecek. Noterler bir önceki aya ait beyannameleri, her ayın ilk beş iş günü içinde hazırlanacak ve aynı süre içinde ilgili dairelere verilecek.

Araç sicil ve tescil sistemi veri tabanında yer alan bilgilerin Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde kişi ve kurumlarla paylaşılması karşılığında sorgu veya dönen kayıt başına Türkiye Noterler Birliğince 2 lira işlem katılım payı alınacak.

Kanuna göre, el yazısıyla imzalanarak hazırlanan noterlik işlemleri, güvenli elektronik imzayla Türkiye Noterler Birliğinin bilişim sistemine kaydedilecek.

AD DEĞİŞİKLİKLERİ BİK’TEN YAYIMLANACAK

Türk Medeni Kanunu’nda yapılan değişiklikle “Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve Basın İlan Kurumunun (BİK) ilan portalında ilan olunur. Bu ilanda; hükmü veren mahkeme, kararın verildiği tarih, dosyanın esas ve karar numarası ile adının değiştirilmesine karar verilen kişinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, doğum tarihi, ana ve baba adı, önceki adı ve soyadı, mahkeme kararıyla verilen yeni adı ve soyadı yer alır” hükmü getirildi.

YENİDEN BOŞANMA DAVASI AÇMA SÜRESİ 1 YILA İNDİRİLDİ

Boşanma davası reddinin kesinleşmesinden sonra ortak hayatı kuramayan çiftlerin yeniden dava açabilmesi için gereken süre 3 yıldan 1 yıla indirilecek. Devlet üniversiteleri Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kurabilecek. Kanunla cezaevlerindeki hükümlülerin eğitimleriyle ilgili de yeni düzenlemeler getirildi.