Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Doğaltaş sektöründe birçok sorun mevcut’

Afyon’da düzenlenen Madencilik Sektörü Toplantısı’nda konuşan ATSO Başkanı Serteser: Sektörümüzün birçok sorunu var ve bu sorunlar devam etmekte

Afyon’da düzenlenen Madencilik Sektörü

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Madencilik Sektörü Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Batal, ATSO meclis ve meslek komite üyeleri, İMİB yönetim kurulu üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.Gazeet3’ün haberine göre, açılış konuşmasını yapan Serteser, Afyon’un mermercilik sektöründeki yerinden söz etti, sektörel sorunların olduğunu belirtti, şöyle devam etti: “Afyon’dan yapılan ihracatın yüzde 67,23’ünü doğaltaş sektöründeki değerli iş insanları gerçekleştirmekte. Dolayısıyla doğaltaş sektörü İlimizin en önemli sektörlerinin başında gelmektedir. Sektörümüzün birçok sorunu var ve bu sorunlar devam etmekte. Sektörümüzün sorunları ve çözüm önerilerine tek elden değinip çalışma yaparak daha iyi sonuçlar alacağımıza eminim.”

DOĞALTAŞ VE MERMER SEKTÖRÜ YÖNETMELİKLERİN HIZINA YETİŞEMİYOR

İMİB Başkanı Eyüp Batal ise konuşmasında sektörün sıkıntılarından söz etti. Batal, sektörün sıkıntılarının her geçen gün değiştiğini belirterek, doğaltaş ve mermer sektörünün çıkan yönetmeliklerin hızına yetişemediğini, her çıkan yönetmeliğin sektöre farklı sorunlar ve maliyetleri getirdiğini aktaran Başkan Batal, “Hazırlanan bir torba yasa var ve bu torba yasa ile ilgili getirilen şey tamamı sektörün önünü açmaya yapılan şeyler değil. Tamamen sektöre yeni ilave mali ya da idari külfetler getirmek üzerine yapılmış çalışmalar. Maden yönetmeliğinin biz birlik olarak sosyal medyadan öğrendik. Biz orman yönetmeliğini keza yayınlandıktan sonra detaylarla hakim olduk. Şu anda da torba yasa olarak hazırlanan yasa bizimle paylaşılmadı” diyen konuştu. Maden Platformu’nun doğaltaş ve mermer sektörünü değil, altın sektörünü temsil ettiğini ileri süren Batal, altıncılara yönelik şu ifadeleri kullandı: Biz diyoruz ki (altıncılara) kusura bakmayın biz toplumla sizin kadar problemli değiliz. Siz toplumla problemlisiniz 3 kişi çevirelim sokaktan, diyelim ki madenle ilgili ne düşünüyorsunuz; size siyanür diyecek, İliç diyecek, bizi zehirliyorsunuz diyecek.”