Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üniversite öğrencilerine yan dal yapın tavsiyesi

AKÜ’de ‘Üniversitelerin Geleceği’ Konuşulduğu konferansa katılan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkut, öğrencilere yan dal yapmalı tavsiyesinde bulundu, “Disiplinler arası duvarlar yıkılıyor. İşletme, girişimcilik, veri analitiği ve yapay zekâ alanlarında yan dal yapın” dedi.

AKÜ’de ‘Üniversitelerin Geleceği’ Konuşulduğu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 50. yılı kapsamında İstek Afyon Okulları sponsorluğunda ‘Üniversitelerin Geleceği’ temalı konferansa konuşmacı olarak katılan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut,öğrencilere yan dal yapmaları önerisinde bulunarak,gelecekte önü açık meslek olan ‘işletme’, ‘girişimcilik’, ‘veri analitiği’ ve ‘yapay zekâ’ alanlarında yan dal yapılabileceğini söyledi.Atatürk Kongre Merkezindeki konferansa AKÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, İİBF Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kaya ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Balkı katıldı. Konferansın açış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, AKÜ’nün bölgenin en eski yükseköğretim kurumlarından biri olduğunu belirterek, İİBF’nin 50. yılı kapsamında düzenledikleri etkinlikler hakkında bilgiler aktardı.

 İNSANLAR GİBİ ÜNİVERSİTELERİN DE HEDEFLERİ OLMALI

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ise yaptığı açış konuşmasında, insanın doğduğu andan yola çıktığı ana kadar bir hedefi olduğunu belirterek, “+üniversitelerin de bir hedefi vardır. Ancak bizler hedeflerimizi ne kadar koruyoruz, buna bakmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Kısa süreli hedeflerin zaman içerisinde sürdürülebilirlik konusunda insanı sıkıntıya soktuğunu ifade eden Peker, “Bu bağlamda insanların uzun hedeflerinin olması gerektiği gibi kurumların da uzun hedefleri olması gerektiğini düşünüyorum. Üniversitemizin birimlerinde her yıl düzenli olarak belirlenen önümüzdeki yıla dönük hedeflerimiz var. Üniversite olarak yıllık ve 4 yıllık stratejik planlarımız var ancak gelişmiş ülkelere baktığımızda çok daha uzak hedefler koyduklarını görüyoruz. Bu bağlamda biz de üniversite olarak planlarımızı 4 yıllık değil, 50 hatta 100 yıllık hedefler koyarak yapmalı ve bu hedefler doğrultusunda ilerlemeliyiz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE YAN YAPIN ÖNERİSİ

MEF Üniversitesi Rektör YardımcısıProf. Dr. Erhan Erkut, İİBF mezunlarının içinde işletme mezunlarının iş bulma imkanlarının daha yüksek olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, öğrencilere “Üniversiteniz izin veriyorsa yan dal yapın. Üniversite izin vermiyorsa çevrim içi kaynaklardan bir yan dal kurgulayacaksınız. Ya ‘işletme’ ya ‘girişimcilik’ yan dalını herkese öneriyorum” diye konuştu. Erkut, öğrencilere ‘veri analitiği’ ve ‘yapay zekâ’ alanlarında da yan dal yapmayı tavsiye etti. İşletme mezunlarının endüstri mühendisleri ile rekabet edebilmesinin hayali olduğunu kaydeden Erkut, “Disiplinler arası duvarlar yıkılıyor. Siz de yıkın ve mutlaka yan dal yapın. İşletme mezunları temel paradigmaları aldığı için gerisini kendisini öğrenebilir.  14 haftanızı vererek, ‘Yetkin Gençler Eğitimini’ alın ve 21. yüzyıl yetkinliği farkındalığınızı arttırın” ifadelerini kullandı.

‘BİR ÜLKENİN EKONOMİK LOKOMOTİFİ, EN İYİ EĞİTİMLİ İNSANLARIDIR’

Bir ülkenin ekonomik lokomotifinin o ülkenin en iyi eğitimli insanları olduğunu belirten Erkut, “Bir ülkede herkesi çok iyi eğitmeniz gerekmiyor. Bir ülkede 100 bin kişiyi çok iyi eğitseniz pek çok imkânı elde edebilirsiniz. Çünkü o 100 bin kişinin içerisinden mühendisler, mimarlar ve hukukçular çıkacak. Dolayısıyla o en üst düzeye çıkan oran yüzde 10 olursa çok iyi bir başarı olur” dedi. Erkut konuşmasında 21. yüzyılda eğitimi dönüştüren üç gücün olduğunu belirterek, “21. yüzyılda eğitimi dönüştüren güçlerden ilki öğrenci sayısındaki artış olmuştur. 1980 yılında üniversite sınavına girenlerin oranı yüzde 8’ken 2010 yılında yüzde 55’tir. Küreselleşme ile yabancı öğrenci sayısı da 2015 yılında 25 bin iken 2018 yılında 125 bine çıkmıştır” dedi. Erkut, eğitimin işe hazırlama, aktif vatandaşlık ve dolu bir yaşam gibi üç ana hedefinin olduğuna da dikkat çekti.