Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, geleceğin turizm kurmaylarını yetiştirecek üniversiteler arasında

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan ve aralarında AKÜ’nün de olduğu 7 pilot üniversitedeki turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerindeki eğitimin İngilizce yapılmasını sağlayacak bir iş birliği protokolü imzalandı. Pilot üniversitelerde ikinci yabancı dil seçeneği olarak Rusça, Çince veya Arapça dersleri de verilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) turizm alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından imzalanan protokolle aralarında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesinin de yer aldığı 7 üniversite pilot olarak belirlendi. Bu üniversitelerdeki turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerindeki eğitimin İngilizce yapılmasını sağlayacak bir iş birliği protokole göre, ikinci yabancı dil seçeneği olarak Rusça, Çince veya Arapça dersleri de verilecek.

ERSOY: TÜRKİYE DÜNYAYA TURİZM YÖNETİCİSİ İHRAÇ EDECEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, protokolün Türkiye’nin turizm alanındaki küresel başarılarını sürdürülebilir kılacağına dikkat çekerek, “Bu iş birliği ile geleceğin turizm kurmaylarını yetiştireceğiz. Mezunlarımız, küresel turizm sektöründe önemli liderler olarak ülkemizi temsil edecek. Türkiye, dünyaya turizm yöneticisi ihraç eden bir ülke haline gelecektir” dedi.

ÖZVAR: UYGULAMA YÜKSEKÖĞRETİM İLE TURİZM SEKTÖRÜNÜ BİRLEŞTİRECEK

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise protokolün yükseköğretim ile turizm sektörünü birleştirerek her iki alanda da mükemmeliyeti hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimiz, yüzde 100 İngilizce eğitim alacak, ikinci yabancı dili öğrenme fırsatına sahip olacak ve sektörde uygulamalı eğitimlerle bilgi ve becerilerini geliştirecekler” dedi.

KARAKAŞ: ERSOY VE ÖZVAR’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise turizmin AKÜ’nün öncelikli alanları arasında yer aldığını belirterek, şunları kaydetti: “Turizm Fakültemiz tüm bölümleri ile akredite olan Türkiye’nin ilk fakültesi olmasının ardından Afyonkarahisar’ın termal turizmde öncü şehir olması ve akabinde gastronomi şehri unvanı alması ile sektöre Türkiye’nin ihtiyaç duyacağı nitelikli insan gücünü sağlamaya devam ediyor. YÖK ve Kültür Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolde üniversitemiz Turizm Fakültesi Türkiye’nin 7 pilot üniversitesi arasında yer aldı. Emeklerimizin karşılığını almak doğru yolda olduğumuzun ispatı niteliğindeydi. Başta kısa süre önce Üniversitemize gelerek bizleri onurlandıran YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyorum. Geleceğin turizm yöneticileri önceden olduğu gibi bundan sonra da Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesinden yetişecek.”

İNGİLİZCE HAZIRLIK EĞİTİMİNİ ZORUNLU HALE GETİRİLECEK

Konuya ilişkin AKÜ’den yapılan açıklama ise şöyle: “Protokol, turizm fakültelerinin müfredatlarının güçlendirilmesine olanak tanıyacak. İş birliği protokolü kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi pilot fakülte oldu. Protokol kapsamında Turizm Fakültesi öğrencileri bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi alacak. Arapça, Rusça veya Çince’nin ikinci dil olarak zorunlu olacağı yeni dönemde öğrencilerin eğitim dili de yüzde 100 İngilizce olacak.

PİLOT UYGULAMA 7 ÜNİVERSİTEDE BAŞLAYACAK

İlk etapta, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde pilot olarak uygulanacak olan programın ardından, yeni üniversiteler de sürece dahil edilecek.”

PROTOKOL HAKKINDA

Protokol kapsamında, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları programlarının müfredatları yenileniyor. Yenilikçi eğitim anlayışıyla, öğrencilere yüzde 100 İngilizce eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, öğrencilerin ikinci yabancı dil olarak Rusça, Çince veya Arapça öğrenmeleri zorunlu hale getirilecek. Öğrenciler, birinci sınıftan itibaren sektörle iç içe olabilecekleri ücretli staj imkânına sahip olacak, böylece hem deneyim kazanacak hem de maddi gelir elde edecek. Üniversiteler ve sektör temsilcileri tarafından mesleki danışmanlık desteği de sağlanacak.