Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinde (AFSÜ), 2019-2024 yılları arasında Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında toplam 475 adet proje desteklendi. Bilimsel araştırmalara sağlanan destekleri artırmayı hedeflediklerini belirten RektörProf. Dr. Nurullah Okumuş, “Genişleyen ve güçlenen akademisyen kadrosuyla AFSÜ, sağlık bilimlerinin pek çok alanında çok sayıda yenilikçi araştırmayı destekleyerek hem uluslararası hem de ulusal düzeyde bilim dünyasına ve topluma önemli katkılarda bulunuyor” dedi.
DESTEKLER BAP BÜTÇE ÜST LİMİTLERİNİ ARTIRMAMIZDA ETKİLİ OLUYOR
AFSÜ’de bilimsel araştırmaların, her yıl artan bir ivme ile desteklendiğini, projelerin niteliklerini daha da artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Prof. Dr. Okumuş, “AFSÜ’de üretilen araştırma projelerindeki istikrarlı artışta yönetim olarak bu çalışmalara verdiğimiz değerin yanı sıra her yıl BAP bütçe üst limitlerini artırmamızda etkili oluyor” diye konuştu, şunları söyledi: “AFSÜ BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen bilimsel araştırma projelerindeki artışı etkileyen faktörler arasında, üniversitemizin araştırma altyapısının sürekli iyileştirilmesi, araştırmacılara sağlanan mali ve teknik desteklerin artırılması, disiplinler arası iş birliği teşvikleri ve yenilikçi çalışma alanlarına verilen önceliği de sayabiliriz. Ayrıca, ulusal ve uluslararası kaynaklardan fon sağlama kapasitemizin artmasının da araştırmacılarımızın daha fazla proje üretmesine imkân sağladığını görüyoruz.”
DAHA FAZLA PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN DESTEK MEKANİZMALARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ
“AFSÜ ve farklı kurumlar tarafından desteklenen projeler, genellikle yenilikçi, uygulanabilir, toplumsal fayda sağlayan ve ulusal-uluslararası iş birliğini içeren çalışmalar oluyor” diyen Rektör Okumuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu projeler, sağlık bilimleri başta olmak üzere, disiplinler arası bir anlayışla ekonomik, çevresel ve teknolojik alanlarda da çözüm odaklı yaklaşımlar sunuyor. Tabii projelerin etik standartlara uygunluğu ve araştırma yöntemlerinin sağlamlığı da olmazsa olmaz kriterlerimiz arasında yer alıyor.Önümüzdeki yıllar için, desteklenen proje sayısının düzenli bir artış göstermesini hedefliyoruz. Özellikle ilaç geliştirme, tıbbi ve aromatik bitkiler, sağlık teknolojileri ve sağlıkta yapay zekâ gibi stratejik alanlarda daha fazla projenin hayata geçirilmesi için destek mekanizmalarını güçlendireceğiz. Bunun için en önemli desteklerimizden biri, BAP Komisyonunun önerisi ile Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği alanlara öncelik verilen güdümlü (tematik) projelerdir.”