Oğul Çetinkaya’nın vazgeçtiği mal varlıkları arasında şunlar yer alıyor: 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirkette ortaklık, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa, çok sayıda ziynet eşyası, nakit ve kripto para cüzdanı
Afyon Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mermer fabrikası TEMMER ve İstanbul Maden İhracatçıları Başkanı iken geçen yılın şubat ayında uyuşturucu operasyonunda yakalandıktan sonra tutuklanan Rüstem Çetinkaya, ‘uyuşturucu baronu’ olduğu iddia edilen babası Urfi Çetinkaya’nın mirasından azlini istedi. Odatv’nin haberine göre, Urfi Çetinkaya’nın geçen yılın eylül ayında tutuklu bulunduğu cezaevine ölmesinin ardından, veliahdı olarak görülen oğlu Rüstem Çetinkaya, açtığı ‘reddi miras’ davası kabul edilerek, babasının mirasından azledildi. Babasının tüm borçlarıyla beraber mal varlıklarını da reddeden oğul Çetinkaya’nın vazgeçtiği mal varlıkları arasında şunlar yer alıyor: 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirkette ortaklık, 64 banka hesabı, 7 kiralık kasa, çok sayıda ziynet eşyası, nakit ve kripto para cüzdanı.
HALEN TEMMER’İN YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK GÖRÜNÜYOR
Rüstem Çetinkaya, tutuklanmadan önce Afyon’da, 1998 yılında 107 bin metrekare alan üzerinde 42 bin metrekare kapalı alanda kurulan TEMMER ile Bilecik, Afyon, Eskişehir, Muğla, Kaş ve Burdur olmak üzere Türkiye’nin önemli mermer rezerv alanlarında mermer ocaklarını yönetiyordu. Öte yandan, TEMMER’in resmi internet sitesi temmermarble.com’de Rüstem Çetinkaya halen başkan olarak görünüyor. Babası Urfi Çetinkaya’nın lideri olmakla suçlandığı suç örgütüne yapılan Kafes-44 operasyonu sonucu tutuklanan 23 kişi arasında olan Rüstem Çetinkaya’nın üç şirketi, geçen yılın mayıs ayında konkordato ilan etmişti.