Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Genç, “2 buçuk 3 ay kadar ciddi sıkıntılarımız oldu”

  
 
   
 
 Pandemi sürecinde ki mağduriyetini

 


 


Pandemi sürecinde ki mağduriyetini anlatan Genç; “ Pandeminin ilk başladığı günden itibaren yaklaşık 2 buçuk 3 ay kadar ciddi sıkıntılarımız oldu. Personel maaşları, dükkan kirası ve müşteri konusunda sıkıntılar yaşadık. Dükkan sahipleri kira konusunda da işletmelerin yanında olmadı. İşlerimizde yüzde 80’e yakın bir düşüş yaşadık. Çok zor zamanlarımız oldu ama Allah’a şükür son günlerde artık yavaş yavaş düzelmeye başladı” dedi.


“FİYAT ARTIŞINA GİTMEDİK”


İşletmelerin doluluk oranlarına ve pandemi sürecinden dolayı menü fiyatlarına değinen Genç, “ Bizim işletmemiz el yapımı hamburger üzerine olduğu için kısa süreli çalışmalara yapıyoruz. Dükkan içerisinde zaten bizim 8 masamız var mesafe kuralından dolayı kullanıma açık 4 masamız kaldı. Zaman zaman içeriye müşteride alamıyoruz. Bu 4 masamız dolu olduğunda gelen müşteriye paket hizmeti veriyoruz. Biz ürün fiyatlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadık. Aldığımız malzemelerin fiyatları iki üç katına çıkmasına rağmen, müşteri azlığı ve kapalı kaldığımız süreden dolayı fiyat artışına gidemedik” ifadelerine yer verdi.


“PANDEMİDEN SONRA İLK ÜÇ AY ÇOK PERİŞAN HALDEYDİK”


Devletin işverenlere sağlamış olduğu kısa çalışma ödeneği ve yaşadıkları problemler ilgili olarak Genç, “ Biz kısa çalışma ödeneğinden çok geç yararlandık. Yani pandemiden sonra ilk üç ay çok perişan haldeydik dükkân kirası, elektrik su ödemelerinden dolayı. Sadece iki tane çalışanım için yarı ödenek aldım ve açıkçası onunda çok faydası olmadı. Ben kapalı olduğum sürede hiç elektrik kullanmadığım halde 950 TL elektrik faturası ödedim. Ama bu tür durumlarda kiramızın yarısını devlet karşılayabilir ya da belediyemiz su bedelini ötelemek yerine almayabilirdi. Bizim gibi işletmecilerin dükkân masrafları dışında evlerimizin de bir sürü ödemeleri oluyor. Mesela sınav zamanı gelen yasaklarda tatlıcılar açık kaldı ama gıda sektöründe pek çok işletme kapatıldı. ” şeklinde konuştu.


“e-MENÜ İLE HİZMET VERİLİYOR”


Müşterilerinin sağlığını dikkate alarak menü çalışmasına giden Genç, “ Bizim için her şeyden önemlisi insan sağlığı. Bunu düşünerek masalarda ki menüleri kaldırarak e-menü olarak bir çalışma başlattık. Masalarımızın üzerinde barkodlar yerleştirdik müşterilerimiz bu barkodlarla telefonlarından menülere ulaşabiliyorlar. Dükkâna geldiğimizde her sabah ilk işimiz temizlemek oluyor. Artık bu salgından sonra sürekli temiz ve titiz olmamız gerekiyor. Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları benim için güzel. Yerinde tespitler yapılıyor, yasaklar uygulanıyor. Ben kendilerinden çok memnunum” cümlelerine yer verdi. AYSEL BÜYÜKKORKMAZ/ÖZEL