Ana Sayfa Arama Video
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeniden Değerleme Oranı 25,49 olarak açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile Yeniden Değerleme Oranı yüzde 25,49 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı Vergi Usul

Resmî Gazete’de yayımlanan kararla IMEI kayıt ücretinden pasaport harçlarına, yurt dışı çıkış harcından gelir vergisi istisnalarına kadar birçok kaleme Ocak 2026’da yüzde 25,49 oranında zam gelmesi bekleniyor. Tebliğde, yeniden değerleme oranının, yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayı (ekim dahil) itibarıyla, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla TÜİK Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ndeki ortalama artış oranı olduğu hatırlatıldı.
DEĞİŞİKLİKLER 1 OCAK 2026 TARİHİ İTİBARIYLA DEVREYE GİRECEK
Yeni yılın ilk günü itibarıyla devreye girecek yeniden Değerleme Oranıyla vergi, harç, ceza, çalışanların yemek ücretleri, ulaşım giderleri, kira vergisindeki istisna, temettü geliri olanların beyan sınırı, 5 yıl içinde alınan ve satılan gayrimenkullerden elde edilen kazanç vergisi, fatura ve amortisman sınırı, binek oto giderleri, emlak vergisi, IMEI kayıt ücreti, yurt dışı çıkış harcı gibi birçok kalemde değişiklik yaşanması bekleniyor.
YENİDEN DEĞERLEME ORANIYLA ARATACAK HARÇLAR
• IMEI kayıt ücret: Yurt dışından getirilen telefonlar için geçerli olan IMEI kayıt ücreti, 1 Ocak 2026’dan itibaren 57 bin 241 TL olacak.
• Yurt dışı çıkış harcı: 2026’da 1255 TL’ye yükselecek.
• Sürücü belgesi harçları: B sınıfı sürücü belgesi harcı 7122 TL, A sınıfı sürücü belgesi harcı 2360 TL.
• Pasaport harçları 6 aylık 2 bin 956 TL, 1 yıl 4 bin 296 TL, 2 yıl 7 bin 65 TL, 3 yıl 10 bin 65 TL, 3 yıldan fazla 14 bin 146 TL.
• Yemek kartı ücretleri: Şu anda en düşük 240 lira + KDV olarak uygulanan yemek kartı ücretlerinin yüzde 25,49Luk Yeniden Değerleme Oranının KDV hariç tutarının 301,17 liraya çıkması bekleniyor.
ERDOĞAN’IN DÜŞÜRME VE ARTIRMA YETKİSİ BULUNUYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeniden Değerleme Oranını düşürme ve artırma yetkisi bulunuyor. Ancak değişiklik olmaması durumunda yeni yılda Motorlu Taşıtlar Vergisi, ehliyet-pasaport harçları ve trafik cezaları bu oranda artış gösterecek. Hamza Yılmaz