Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Çalışmaları devam eden Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanmasıyla 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Afyonkarahisar ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Afyonkarahisar Şuhut için son derece önem taşıyan Başören Tekke Kavaklı Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca,‘Çalışmaları devam eden Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanmasıyla 2 bin 360 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacağız. Ayrıca, Şuhut İlçe Merkezi başta olmak üzere Başören, Tekke ve Kavaklı köylerimize yılda 1.6 hektometre küp memba kalitesinde içme ve kullanma suyu sağlanacaktır’ dedi.
İLK DEFA SİLİNDİRLE SIKIŞTIRILMIŞ BETON KULLANILDI
Baraj hakkında teknik bilgiler veren Akca,’’ Bu barajımız Afyonkarahisar bölgesinde ilk defa uygulanan silindirle sıkıştırılmış beton barajlar (SSB) tipinde, inşa edilmektedir ve bu yönüyle de önemlidir’’ dedi. Baraj İnşaatında ‘Sağ sahil, hasır çelik ankraj, Shotcrete imalatları, IBO bulonlama imalatlarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Akca, ‘SSB gövde betonu devam etmektedir. Temelden yüksekliği 43 metre ve su depolama kapasitesi 2,1milyon metre küp olan Afyonkarahisar Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajının tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3 milyon 540 bin TL katkı sağlaması hedeflenmektedir” dedi. Haber Merkezi