Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (AFSİAD) Geleneksel İftar Programı Korel Termal Otelde düzenlendi. İftar programına ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve AFSİAD Kurucu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Akkent, Afyonkarahisar’ın önde gelen AFSİAD Üyesi iş insanları ve misafirler katıldı.
AFSİAD olarak 2025 yılı geleneksel iftar yemeğini Korel Termal Otelde gerçekleştirdik. AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın ve yönetim kurulu üyelerinin, iftar için gelen üyeleri karşılamasının ardından programa geçildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua sonrası Ezan ile birlikte oruçlar açıldı.
Özel olarak hazırlanan ve AFSİAD olarak icra edilen faaliyetlerin anlatıldığı video gösteriminin ardından AFİSAD Başkanı Kadir Sayın açılış konuşmasını yaptı. Katılımları dolayısıyla ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve AFSİAD üyelerine ve teşekkür etti. Başkan Sayın, “AFSİAD kurulalı 34 yıl oldu. Bugün bakıldığında o günden bugüne çığ gibi büyüyen, Afyon ekonomisine, kültürüne, sosyo-ekonomik noktada hizmet etmeye gönlünü adamış üyeleriyle, yönetim kuruluyla hep beraberinde bir mücadele içerisindeyiz. Afyonkarahisar sevdasıyla bu yolda ilerliyoruz” dedi.
BÜYÜK TAARRUZ’UN YIL DÖNÜMÜNDE AFSİAD FEDERASYON KURULUYOR.
Başkan Kadir Sayın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığında en önemli adım olan Büyük Taarruz’un başladığı gün olan 26 Ağustos’ta AFSİAD Federasyon’unun kuruluşunu tamamlayacaklarını söyledi. AFSİAD’ın federasyonlaşmasıyla ilgili çalışmaları da olgunlaştırdıklarını belirterek, “Federasyon ile ilgili önemli bir bilgi vermek istiyorum. Federasyon kuruluş tarihimizi açıklamak istiyorum. Yönetim kurulumuz dahil herkese sürpriz olsun istedim. 26 Ağustos tarihinde AFİSAD’ı federasyon yapmış oluyoruz. Bu federasyon ile şu anda faaliyet gösteren Ankara, Bursa, İstanbul, Antalya’da bulunan AFSİAD dernekleri ile birlikte kurulum çalışmaları tamamlanması halinde Eskişehir ve İzmir AFSİAD derneklerini bir araya getirmiş olacağız.
Federasyon olmak bize ne kazandıracak? Afyonkarahisarlı iş insanlarını Afyon’a çekebilmek, bu noktada Afyon’a yatırım yapmalarını sağlamak, Afyon’un gelişimi ile ilgili el birliği ile mücadele vermeyi sağlayacağız. Federasyonun merkezi Afyonkarahisar olmak kaydıyla, AFSİAD’ı kendi içerisinde kuruluşundan gelen dernek formatıyla yürürken, bir taraftan da federasyonun merkezi Afyon olmak üzere, hep birlikte yürüyeceğiz ve yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.
AFSİAD KOOPERATİF VE LOJMAN PROJESİ
AFSİAD olarak üyelerimiz ve üye firmalarda çalışan personellerin ev sahibi olmaları için kooperatif çalışması içinde olduklarını dile getiren Başkan Sayın, şöyle konuştu:
“Üyelerimize anket formları gönderdik. 27 Kişi katılım oldu. 25 üyemiz hem bireysel anlamda AFSİAD üyesi olarak hem de çalıştırdığı personeller için kooperatif kuralım, üye olalım diye düşünmüş. Yine 25 kişi de biz kendimiz kooperatifleşelim diye ankete dönüş olmuş. Bununla ilgili de sizlerin alakası
devam ederse, bir adım atalım istiyoruz. Çalışanlarımıza karşı da bir ahde-vefamız olur. Hem de AFSİAD’ın birlik ve beraberlik projesi olabilir. Bununla ilgili bir komisyon oluştururuz. Bu komisyon doğrultusunda yönetim kurulu ile beraber bu da hayata geçer. Tabi bu sizlerin istemesi ile olacak. Sizler istediği sürece yönetim kurulu olarak sosyal projeleri, yapılacak çalışmaları her boyutta, iş dünyası adına yapılması gerekenleri, iletilmesi gerekenleri her zaman yönetim kurulu olarak da bireysel olarak da emrinizdeyiz, bu görevleri yerine getirmekten yanayız.”
100.YIL O.S.B. ÇALIŞMALARI ADIM ADIM İLERLİYOR.
AFSİAD olarak başlattığımız vizyon projemiz 100. yıl Makine İhtisas ve karma Organize Sanayi Bölgesi ile de ilgili bilgiler aktaran Başkan Kadir Sayın, şunları söyledi;
“100. Yıl OSB adımını attık. Organize Sanayi Bölgesi projesinde mera kurulu toplantısı sonrası projenin seyri ile ilgili değişiklikler gündeme geldi. Süreç devam ediyor ve Afyonkarahisar Valiliği ile bununla ilgili bir toplantımız olacak. Bu süreci hep birlikte AFSİAD’ın verdiği güç ve istekle beraber başaracağımıza inanıyorum.”
ATSO BAŞKANI SERTESER : 100. YIL KARMA OSB AFYONKARAHİSAR’IN 12. OSB’Sİ VE GURUR KAYNAĞI
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, kurucu başkanı olduğu AFSİAD’ın iftar etkinliğinde gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Serteser, AFSİAD’ın önceki dönem başkanlarına ve şimdiki Başkan Kadir Sayın’a derneğe verdikleri katkı ve başarıları için teşekkür etti.
100.YIL KARMA OSB, AFYONKARAHİSAR’IN 12. OSB’Sİ VE GURUR KAYNAĞI
AFSİAD’ın 2. dönemini geçiren Kadir Sayın’ın döneminde çok geliştiğini ve yeni projelere de imza atıldığını dile getiren Serteser, kuruluş çalışmaları yapılan 100. Yıl karma OSB’nin Afyonkarahisar’ın 12. OSB’si olacağını, bunun da gurur kaynağı olduğunu aktardı.
“18-21 HAZİRAN’DA AFYON BLOK MERMER FUARI’NI YAPMIŞ OLACAĞIZ”
AFSİAD’ın federasyon olmasıyla birlikte daha da güçleneceğini, Afyonkarahisarlı iş insanlarının birlikteliklerinin artacağını ifade eden ATSO Başkanı Serteser, Afyonkarahisar’da düzenlenecek ilk blok mermer fuarı ile ilgili de bilgiler verdi: “Bizim için mermer sektörü her sektör gibi çok önemli. Afyonkarahisar için mermer sektörü, ihracatında lokomotifi. Birçok istihdamı bu sektör yapıyor. Afyon ihracatının yüzde 60’ını bu sektörden karşılıyoruz. Dolayısıyla Blok Mermer Fuarı ile bu sektörün gelişimini hızlandıracağız. Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı’nın sloganı da çok güzel oldu. ‘Taş yerinde ağırdır’ sloganıyla 18-21 Haziran’da Afyon Blok Mermer Fuarı’nı yapmış olacağız. Burada mermercilerimizden önemli destek bekliyoruz. Çünkü bu fuar hiçbir fuarın yani Bursa Blok Fuarı’na da, İzmir İZFAŞ Mermer Fuarı’na da rakip olarak oluşturulmadı. Bu işin özü ‘Taş yerinde ağırdır’ dan çıktı. Olması gereken yerin bilhassa Blok Mermer Fuarı’nın sektörün başkenti durumundaki Afyonkarahisar’da olması gerektiğini düşündük. AFSİAD’lı mermerci üyelerimiz de destek sağlıyorlar.”
“VALİLİĞİMİZ VE BELEDİYEMİZİN ÖNEMLİ DESTEKLERİ VAR”
Fuar ile ilgili çıkışları yaptıklarını belirten Serteser, başvuruları almaya başladıklarını belirterek, “Afyon dışından da önemli talepler var ama bizim öncelikle kendimizin, yani sektörümüzün bu fuarı desteklemesi gerektiğine inanıyorum. İlk fuar bizim için çok önemli. Bu fuarı çok güzel bir şekilde başarabilirsek bundan sonra da Fuar Merkezi’nin yapılması çalışmaları; valiliğimizin, belediyemizin iki kurumunda önemli destekleri var. Bu konunun burada olmasını istiyorlar. Hem Sayın Valimiz hem Sayın Belediye Başkanımız, kaç defa görüştük, sonuna kadar bu fuar için ve ardından Fuar Merkezi yapılması için sonuna kadar destek olduğunu belirttiler. Yani bunun sektörün başkentinin Afyşonkarahisar olduğunu bir kez daha mühürlemek için hakikaten bu fuarın çok başarılı geçmesi gerekiyor. Afyonkarahisar’a bir Fuar Merkezi yapılmasının yolu da başarılı bir fuardan geçiyor. İnşallah bu fuar hatasız ve sıkıntısız bir şekilde gerçekleşirse ki, biz bundan eminiz Afyonkarahisar’ı bir Fuar Merkezi yapmak istiyoruz” diye konuştu.
“10 SENE SONRA AFYONKARAHİSAR’I TANIYAMAYACAKSINIZ”
“Karayollarının kesiştiği Afyonkarahisar, Ankara- İzmir, İstanbul- Antalya hızlı tren çalışmalarının tamamlanmasıyla çok farklı bir noktaya gelecek” diyen ATSO Başkanı Serteser, Afyon için herkesin çalıştığını belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Serteser, şöyle konuştu: “Afyonkarahisar bu adımlar düzgünce atılıp, düzgünce bu yatırımlar ilerledikten sonra inanın buna 10 sene sonra Afyonkarahisar’ı tanımanız mümkün olmayacak. Ben buna mührümü basıyorum. 10 sene sonra bu yatırımlar bittiğinde Afyonkarahisar’ın olacağı yeri şimdiden hayal bile edemiyorum. 10 yıl sonraki Afyon’un çok iyi bir yerde olması için hepimiz çalışıyoruz. Ticaret Odası çalışıyor, AFSİAD çalışıyor, diğer STK’lar çalışıyor, Valiliğimiz, Belediyemiz çalışıyor. Afyonkarahisar inşallah bir 10 sene sonra hayal edemeyeceğimiz bir noktaya gelecek diye düşünüyorum. Onda da inanın sizlerin payı büyük olacak, AFSİAD’ın payı büyük olacak. Dolayısıyla şimdiden sizi bu derin ve çok çalışma işinde birlikte yürümekten haz alacağımı söylüyorum”.
Yeni dönemde AFSİAD Üyesi olan iş insanlarına üyelik plaketleri takdim edildi. İlk olarak yeni üyemiz Hüseyin Savaş’a plaketini ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser verdi. Sonrasında üyemiz Av. Hakan Gökpınar’a plaketini AFSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sayın, yine yeni üyemiz İbrahim Karavil’e ise plaketini AFSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Tabak verdi.
Program AFSİAD yeni üyelerine plaketlerinin verilmesinin ardından AFSİAD aile fotoğrafı çekimi ile son buldu.