Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Afyon’da EYT ile 20 bin kişiye aylık bağlandı’

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına konuk olan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Samet Fidan, EYT ile Afyon’da yaklaşık 20 bin kişiye aylık bağlandığını söyledi.

Gün FM’de yayınlanan Gündem

Gündem programında Sosyal Güvenliğin işleyişinden bahseden İl Müdürü Fidan, “Sosyal güvenlik, toplumun zor durumda olan bireylerine yardım edilmesini, daha iyi durumda olan kişilerin vicdanına veya yardımına bırakmayarak, toplumsal dayanışmayı kurumsal ve düzenli işler hale getirmekte ve tüm ülke vatandaşlarına hak olarak sunmaktadır. Sosyal güvenlik sistemi vatandaşlara hayatları boyunca sağlık hizmeti vermeyi, asgari bir gelir düzeyi sağlamayı ve kişileri mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik nitelikteki risklere karşı korumayı ve bu risklerden doğan zararları gidermeyi amaçlayan sistemdir” dedi.

 ‘KAYIT DIŞI İSTİHDAM BİRÇOK OLUMSUZ ETKİYE NEDEN OLUYOR’

Kayıt dışı istihdamla ilgili olarak da bilgiler aktaran Fidan, “Kayıt dışı istihdam, çalışanların Sosyal Güvenlik Kurumuna hiç bildirilmemesi ya da çalışma gün veya ücretlerinin eksik bildirilmesidir. Yani sigortasız işçi çalıştırma durumunda olduğu gibi, çalışma sürelerinin veya ödenen ücretlerin eksik bildirilmesi de kayıt dışı istihdam olarak değerlendirilmektedir. Çalışanların sigortalı olarak çalıştırılmaları anayasal bir hak olmakla birlikte aynı zamanda hem çalışanlar hem de işverenler açısından bir zorunluluktur. Kayıt dışı istihdam hem çalışanlar ve işverenler hem de devlet açısından birçok olumsuz etkiye yol açmaktadır” şeklinde konuştu.

 SİGORTA PRİMİ TEŞVİKLERİ KONUŞULDU

Sigorta primi teşviklerinden de bahseden Fidan, “Sigorta primi teşvikleri, ülkemizde istihdamın ve üretimin arttırılması, kayıt dışı istihdamın engellenmesi, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, engelli istihdamın arttırılması, genç ve kadınların işgücüne katılımının arttırılması gibi amaçlarla işverenlerin ödemeleri gereken sigorta primlerinin belli oranda ve sürede devletçe karşılanması anlamına gelmektedir. Genel olarak uygulanan bu teşviklerden yararlanabilmeleri için işverenlerin sigortasız işçi çalıştırmamak, SGK’ya verilmesi gereken bildirgeleri zamanında vermek, primlerini düzenli ve zamanında ödemek, sahte sigortalı bildiriminde bulunmamak gibi temel yükümlülükleri yerine getirmeleri gerekmektedir” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi