Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, 24 Mart-6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlere ilişkin bilgiler paylaştı. Belirtilen tarihler arasında aranması olan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar, şok uygulamalar, kentte bulunan kız öğrenci yurtları çevresi ile il genelinde yapılan tüm uygulama ve kontrollere ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Bu kapsamda 14 bin 901 şahıs sorgusu, 4 bin 894 araç sorgusu yapılırken, aranması olan şahıslara yönelik olarak yapılan yakalama çalışmaları neticesinde hapis cezası bulunan 15 şahıs ve ifadesinin alınmasına yönelik 16 şahıs olmak üzere toplam 31 şahıs yakalandı.
FUHŞA ZORLAMA SUÇUNDAN 2 ŞÜPHELİYE İDARİ İŞLEM
Yapılan uygulama ve kontrollerde 7 adet tabanca, 4 adat kurusıkı tabanca, 6 adet tüfek, 102 adet bıçak ve 139 adet fişek, 3,7 gram uyuşturucu madde, 9,4 gram uyuşturucu madde, 18 adet uyuşturucu madde, 91 adet uyuşturucu madde ele geçirildi. İl merkezinde meydana gelen ‘Fuhşa Teşvik Aracılık veya Zorlama’ olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde ise 2 şüpheli yakalanarak idari işlem uygulandı.
1 TON İNŞAAT DEMİRİ ELE GEÇİRİLDİ
İl merkezinde meydana gelen bir diğer hırsızlık olayı ile ilgili olarak 1 şüpheli ve 1 suça sürüklenen çocuk suçüstü yakalandı. Gerçekleştirilen adli işlemler sonucunda 1 şüpheli tutuklanırken, suça sürüklenen çocuk ailesine teslim edildi. Olayda ise toplam 1 ton inşaat demiri ele geçirildi.
110 ŞAHSA VE 66 ARACA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI
İl merkezinde meydana gelen motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili de 1 şüpheli yakalanırken, olayda suça konu bir motosiklet sahibine teslim edildi. Öte yandan toplamda 110 şahsa ve 66 araca idari para cezası uygulandı. Ele geçen 102 adet kesici ve delici alet (bıçak) ile ilgili olarak ise 102 şahsa idari para cezası kesildi.