Festival, bu yıl da yerli ve yabancı sanatçıları aynı sahnede buluştururken, müziğin birleştirici ve iyileştirici gücüne vurgu yapan etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
“Usta Çizerler Sergisi” Sanatseverlerle Buluşacak
Festival kapsamında, İkbal Termal Otel’de açılacak olan “Usta Çizerler Sergisi”, Türkiye’nin önemli çizerlerini bir araya getiriyor. “Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Tan Oral ve Kamil Masaracı’nın eserleri”, klasik müziğin görsel sanatlarla buluştuğu bu özel sergide yer alacak.
Ayrıca festival süresince düzenlenecek olan okul söyleşilerinde, edebiyat dünyasının usta kalemleri öğrencilerle bir araya gelerek sanat ve edebiyat üzerine sohbetler gerçekleştirecek.
Vali Yardımcısı Arıkan’dan Teşekkür
Festivalin açılış programına katılan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Vekili Ali Arıkan, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Festival, şehrimizin kültürel çeşitliliğini ve sanata olan bağlılığını yansıtıyor. Bu anlamlı etkinliğin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”