CANLI YAYIN

Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyonkarahisar’da Eber Gölü İçin Yeni Proje Hazırlığı

Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve uluslararası ortakların işbirliğiyle, Eber Gölü’nün ekolojik dengesini yeniden kurmayı hedefleyen büyük bir proje üzerinde çalışıyor. Avrupa Birliği’ne sunulacak olan bu kapsamlı projeyle, gölde yapılacak iyileştirmelerle su kalitesinin artırılması ve biyolojik çeşitliliğin korunması amaçlanıyor.

Afyonkarahisar Valiliği, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve uluslararası ortakların işbirliğiyle, Eber

MOBİL ARITMA TESİSLERİ KURULACAK
Proje kapsamında, Eber Gölü’nde mobil arıtma tesisleri kurularak, göldeki suyun kalitesi yükseltilecek. Ayrıca, biyogaz ve güneş enerjisi sistemlerinin devreye alınması planlanıyor. Bu sistemler, bölgedeki enerji ihtiyacını karşılayarak çevre dostu bir çözüm sunacak.

AKILLI İZLEME TEKNOLOJİLERİ DEVREDE
Gölün ekolojik yapısının korunmasına yönelik olarak, akıllı izleme teknolojilerinin kullanılması da projeye dahil edilecek. Bu teknolojiler, göldeki su seviyelerini, su kalitesini ve canlı çeşitliliğini sürekli olarak izlemeye olanak tanıyacak.

ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK EĞİTİMLER
Projenin bir diğer önemli ayağında ise çevre bilincinin artırılması yer alıyor. Bölgedeki halk için eğitim programları düzenlenerek, çevre dostu davranışlar konusunda farkındalık yaratılması hedefleniyor.

GÖLÜN SU KALİTESİ VE CANLI ÇEŞİTLİLİĞİ KORUNACAK
Bu adımların tamamlanmasıyla, Eber Gölü’nün ekolojik dengesinin yeniden sağlanması ve bölgedeki canlı çeşitliliğinin korunması sağlanacak. Ayrıca, gölün çevresel değerinin artırılması ve gelecekteki nesiller için sürdürülebilir bir şekilde korunması sağlanacak.

10 saniye sonra reklam kapanacaktır. Reklamı Geç