Toplantıya Çok Sayıda Yetkili Katıldı
Afyonkarahisar’da, hayvan hakları ve korunmasıyla ilgili önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı başkanlık yaptı. Yerel yönetim, güvenlik birimleri, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıya, Belediye Başkanı Burcu Köksal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Birtan Erol, Jandarma Komutanı Albay Tolga Yağan ve Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi Baro Başkanı M. İpek Göktürk gibi isimler de katıldı. Ayrıca, veteriner hekimler ve yerel hayvan koruma görevlileri de toplantıya iştirak etti.
Hayvan Hakları Uygulamaları Gözden Geçirildi
Toplantıda, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde, Afyonkarahisar’da yapılan hayvan hakları uygulamaları masaya yatırıldı. Toplantıya katılan yetkililer, bu kanun ve yönetmeliklerin Afyonkarahisar’daki mevcut durumu üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Bakımevi Kapasitesinin Artırılması Planlanıyor
Afyonkarahisar’daki hayvan hakları uygulamalarına yönelik yapılacak yeniliklerden biri de bakımevlerinin kapasitesinin artırılması olacak. Toplantı sırasında, bu konuda yapılacak çalışmaların hızlandırılması ve hayvan hakları ihlallerine karşı daha etkin tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı. İlgili kurumlar arasında koordineli bir şekilde yapılacak çalışmalarla, önümüzdeki dönemde Afyonkarahisar’daki hayvan hakları konusunda önemli adımlar atılması bekleniyor.
Kararların Takibi Sıkı Bir Şekilde Yapılacak
Toplantının sonunda, alınan kararların etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için sürekli bir takip mekanizması oluşturulacağı belirtildi. İlgili kurumlar arasında iş birliği yapılarak, hayvan hakları ihlallerinin önüne geçilmesi ve yerel hayvan koruma politikalarının güçlendirilmesi için çalışmalar devam edecek.