Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ve eşi Kadriye Taytak, İl Başkanı Ahmet Kahveci ve eşi Selma Kahveci, Ulusal Otizm Konfederasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas, Türkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Mesut Yurt, Ağır Düzeyde Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Özkan, Gönül Dostları Yardımlaşma Derneği Başkanı Yıldız Değer, MS Hastaları Derneği Başkanı İsmail Ögeday, Engelsiz Manevi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Aydın ve Retina Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Yurt, MHP Afyonkarahisar Kadın Aile Çocuk Engelli Politikaları İl Başkanlığı (KAÇEP) tarafından engelliler ve ailelerine için düzenlenen iftar programına katıldı.
‘DÜNYANIN EN ASİL ANNE VE BABALARI ENGELLİ ANNE VE BABALARIDIR’
Milletvekili Taytak, özel çocuklar ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Taytak, “Afyonkarahisar’da uzun bir dönemdir bu sosyal konularla ilgili çalışmalar yapılmaktaydı. Tek amacımız yüzünüzü güldürmek ve sadece sizleri mutlu edebilmektir. Sizler Cenab-ı Allah’ın nasip ettiği bu hale hamd eden, şükreden ve bundan dolayı da sevilen ve sayılan insanlarsınız. Sizler özel evlatlarımızın anneleri ve babaları olarak annelerin en asili babaların en asilisiniz. Özel evlatlarımızın anneleri, babaları ve kardeşleri en merhametli insanlardır. Cenab-ı Allah hepimizi bu dünyaya imtihan için gönderdi. Hepimiz imtihan için buradayız. Belki her şeyimiz çok güzel ama ötemizin ne olacağını bilmiyoruz. Biz inanıyoruz ki özel evlatlarımızın aileleri inşallah cennetliktirler. Böyle inanıyor böyle konuşuyorum, tam net izah ediyorum. Kolay değil elbette insan eti ağırdır. Ama Rabbimiz sizlere öyle bir sabır vermiş ki normal aile ilişkisinden çok daha ileride, çok daha samimi bir durumdasınız. Onun için aşamayacağız engel, yapamayacağınız hizmet ve güzellik yoktur.” diye konuştu.
‘TÜM ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI ANKARA’YA BEKLİYORUM’
Milletvekili Taytak, sözlerine şöyle devam etti: “Otizm Konfederasyonu Başkanı Fatma Kilci Kavas hanımefendiyi dernekte ziyaret etmiştik. Hanımefendi bir ihtiyaçtan söz etti. Yaz döneminde Afyonkarahisar’da bir günde olsa özel bir tatil yapmalarını istemiştik. İçişleri Bakanlığından çalışmalarla ilgili bir miktar yardım aldık. Olası bir sel ve depremde engellilerin nasıl hareket etmeleri gerektiğini anlatan bir toplantıya katıldım. Gerçekten çok ciddi bir proje. Allah böyle dertler vermesin ama olası bir depremde hangi mahallede, hangi sokakta engelli bir evladımız var bilinecek. Engelli evlatlarımıza özel çalışmalar başlatıldı. Sizlerin adına teker teker ne gerekiyorsa bakarak gerekenleri yapacağım. Derneklerimizin başkanları önümüzdeki aylarda özel çocuklarımızı meclise getirecekler benim misafirim olacaksınız. Hepinizin Ankara’ya bekliyorum. İftar programımızda ifade ettiğiniz konuları teker teker gündeme taşıyacağız. Bunlardan bir tanesi engelli ailelerine maddi yardım edilmesi, sosyal sigorta yapılmasıdır, bir tanesi de emeklilik konusudur.”
‘ENGELLER SEVGİ VE FARKINDALIKLA AŞILIR’
MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Ahmet Kahveci, KAÇEP Komisyonu tarafından organize edilen özel çocuklar ve özel ailelerine yönelik iftar programı davetine icabet eden konuklara katılımları nedeniyle teşekkür etti. Özel çocuklar ve aileleriyle birlikte MHP Kadın Aile Çocuk Engelli Politikaları Komisyonu olarak bir aile olduklarını söyleyen Nesrin Çelikbilek ise şunları söyledi: “Her bir özel çocuğumuzu ve ailelerini ayrı ayrı tanıyarak sevmeye başladık. Onlardan da büyük bir kabul ve sevgi gördük. Bunun için tüm ailelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sesimizin inşallah daha çok çıkması ve farkındalığın artması için bir aradayız. Biz siyaset yapan kişiler olarak önümüze çıkacak her türlü engellere rağmen farkındalığı sevgi ile artırmaya, engelleri sevgi ve farkındalıkla aşmaya kararlıyız. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız ve yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizlerle vakit geçirdiğimiz zamanlarda büyük keyif alıyoruz. Her arzunuza elimizden geldiği şeklide çözüm üretmeye çalışacağız. Bir arada olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Şahsım ve ekibim adına her birinize çok teşekkür ediyorum.”