Sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirerek, öğrencilerin en güncel bilgileri sektör profesyonellerinden öğrendiği, üniversite-sanayi iş birliğini verimli ve etkili bir noktaya taşımayı hedefleyen programa AKÜ de katıldı. Program kapsamında AKÜ Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğrencileri ‘Endüstriyel Tesislerde Emisyon ve Kirletici Giderim Yöntemleri’ dersini sektör profesyonellerinden alacak. Sektör Kampüste Programı ile öğrenciler üniversitedeyken, sektörden yetkin kişilerle bir araya gelerek iş dünyasında hızla gelişen, değişen bilgilere vaktinde uyum sağlayarak ulaşabilecek ve aldıkları dersler ile iş hayatına hazırlanabilecek.
‘AKÜ OLARAK BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR PROJEYE DAHİL OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ’
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nün Milli Teknoloji Akademisi Sektör Kampüste Programına dahil olmasıyla ilgili açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, programa dahil edilmelerinin AKÜ’deki nitelikli eğitim kalitesini daha da yukarı çıkaracağına inandığını vurguladı. Karakaş, “Yükseköğretim Kurulu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan üniversite-sektör iş birliği protokolü kapsamında Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine ülkemizin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkanı sunuluyor. Program kapsamında çevrim içi açılacak dersler ile öğrenciler sektörün öncü firmalarında görev yapan uzmanlar ile buluşacak. AKÜ olarak böylesine önemli bir projeye dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz. Önümüzdeki dönemde de akademik birimlerimizde bu kapsamdaki ders sayısını artırmayı planlıyoruz. Üniversitemize, öğrencilerimiz ve firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
SEKTÖR KAMPÜSTE PROGRAMI HAKKINDA
Sektör Kampüste Programı, çalışma alanları doğrultusunda güncel bilgilerle donatılmış insan kaynağı yetiştirmek için firmalar tarafından üniversitelerde MTH koduyla kredili olarak açılan uzaktan senkron veya yüz yüze dersleri kapsıyor. Gelişen teknolojilere yönelik ihtiyaç duyulan yetkinlikleri uygulamalı çalışmalarla geliştirmek için iş dünyası ile iç içe bir eğitim modeli geliştirilmesi ve iş dünyasının üniversite içine dahil edilmesiyle firma ve üniversitelerin karşılıklı olarak gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor. Milli Teknoloji Akademisi çatısı altında yürütülecek, erişilebilirliği ve fırsat eşitliğini temel alan program ile tüm üniversite öğrencilerine Türkiye’nin öncü firmalarına ulaşabilme ve firma profesyonellerinden ders alabilme imkanı sunuluyor. Katma değeri yüksek, sürdürülebilir ve tüm paydaşlar için kazan-kazan felsefesine dayanan Sektör Kampüste Programı ile öğrenciler henüz üniversitedeyken, sektörden yetkin kişilerle bir araya gelerek iş dünyasında hızla gelişen, değişen bilgilere vaktinde uyum sağlayarak ulaşabilmekte ve aldıkları dersler ile iş hayatına hazırlanabiliyor. Bekir Turan Vural