Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babacan: “Yeni Yol’un politikası açık kapıdır”

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Afyonkarahisar ziyaretinde verdiği röportajda Yeni Yol Grubu ile ilgili konuştu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Afyonkarahisar ziyaretinde verdiği röportajda

Babacan: İleride ittifaklar, farklı iş birlikleri olabilir
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yeni Yol ittifakının geleceği ve Türkiye’nin terör sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu: “Yeni Yol grubunu kurarken şunu söyledik: Bu bir Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında bir grup olarak oluşmuştur. Genişleyebilir beraber çalışabileceğimiz, Türkiye’nin yarınları konusunda uzlaşabileceğimiz siyasi partilerle bu işbirliği daha da genişleyebilir. Dolayısıyla, Avrupa Birliği’nin bir açık kapı politikası vardı. Yeni Yol’un da politikası açık kapıdır. Açık kapı olmaktır, yani kapısı her zaman açık olmaktır.” ifadelerini kullandı.

Babacan Terörsüz Türkiye, barış çağrısını değerlendirdi

Deva Partisi Lideri Ali Babacan: “Bu süreç başlar başlamaz, Sayın Bahçeli’nin Meclis’te yaptığı grup konuşmasının olduğu gün biz tutumumuzu belli ettik. Dedik ki, yüzde 5 bile ihtimal olas biz o insiyatifi destekleriz. Gerçekten 10 binlerce canımıza mal olan, ülkemize yıllarca ekonomik potansiyel olarak değer kaybettiren bu terör meselesinin çözülmesi ve Türkiye’nin gündeminden kalkması, ülkemize çok büyük bir kazanç sağlayacaktır. Umarım ki süreçte bir aksaklık çıkmaz. Bu tabii işin ilk aşaması ama bundan sonra bir sürecin konusu var, özellikle bu örgüt elemanlarının ne olacağı, hangi örgüt elemanlarının bundan sonraki süreçle ilgili ne tür muameleye tabi tutulacağı gibi zor ve hassas konular var. Umarım bu süreç başarıyla tamamlanır. Türkiye’nin bir terör meselesi var, aynı zamanda hak ve özgürlükler sorunu da var. Dolayısıyla hem terör sorununu çözmek için, hem de hak ve özgürlüklerle olan sıkıntıları çözmek için çalışmak gerekiyor” dedi.

Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Babacan: “Aslında tutuklu yargılamanın istisna, tutuksuz yargılamanın ise esas olması gerekir. Fakat Türkiye’de 2003 yılında cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısı 100.000 civarındayken bugün bu sayı 400.000’i geçti ve yeni cezaevi inşaatları devam ediyor. Sayın İmamoğlu ile ilgili iddialar ve CHP’ye yönelik suçlamaların 18-19 Mart’ta topluca gündeme gelmesi bu, sadece İmamoğlu veya CHP meselesi değil; Türkiye’nin demokrasi ve hukuk devleti olma meselesidir. Hukuksuzluklar ve güvensizlik, Türkiye’ye çok ağır bir maliyet getirmiştir. Merkez Bankası’nın döviz rezervi 50 milyar dolardan fazla erimiştir. Faiz ve kur artışlarının bütçeye maliyeti ise 1 trilyon lira civarındadır. Bu rakamlar, tarım desteği gibi kalemlerle karşılaştırıldığında devasa boyutlardadır. Bu, partiler üstü bir meseledir. Milletimiz bu yüzden sokaklara döküldü ve “hukukun, demokrasinin yanındayız” dedi. Umarız ki bu sorunlar bir an önce çözülür ve Türkiye’de işler, meşru demokratik siyaset zemininde yürütülür.”