Yerlikaya, yaptığı açıklamada, koruma başlığı (kask) kullanımının ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında can kaybı ve yaralanma riskini büyük ölçüde azalttığını belirtti. Sadece kask takmanın yeterli olmadığını vurgulayan Yerlikaya, kaskın doğru ve kilitli şekilde kullanılmasının hayati önem taşıdığını ifade etti. Yerlikaya, “Kask sadece bir ekipman değil; bir hayat kurtarıcısıdır. Sevdikleriniz sizi bekliyor, lütfen kask takmayı ihmal etmeyelim.” dedi.
Emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 15-22 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlere ilişkin de bilgi veren Yerlikaya, bu süre zarfında toplam 3 milyon 617 bin 99 aracın denetlendiğini bildirdi.
Denetimlerde, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ışıklı ya da sesli uyarı cihazı (çakar) takarak kullanan 39 sürücüye işlem yapıldığı, hız ihlali yapan 162 bin 726, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 725, emniyet kemeri kullanmayan 28 bin 892, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 93 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 434 olmak üzere toplamda 534 bin 508 araca ve sürücüye işlem uygulandığı kaydedildi.
Yerlikaya, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil.” ifadesini kullandı.