Kurban Bayramı dolayısıyla dikkatli olunması gereken noktalarda vatandaşlara seslenen Korkmaz, “Her bayram, geçmişin getirdiği güzellikleri içinde taşır: bayramlaşmalar, ziyaretler, el öpmeler, ikramlar gibi. Ama bu bayram, geçmişin güzel âdetlerinin yanında güncel ve zorunlu bir takım şeyleri de yapmamızı gerektiriyor. Bunlar da maske, mesafe ve hijyen. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı hepimiz için buruk geçti. Alışık olmadığımız bir bayram yaşadık. Evlerimizden çıkamadık, misafir ağırlayamadık, tatlılarımızı ikram edemedik” dedi.
“TOKALAŞMAYALIM, EL ÖPMEYELİM, KUCAKLAŞMAYALIM”
Pandemi dolayısıyla vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Korkmaz, “Bu bayram ise en azından evlerimizde kalmayacağız. Fakat salgın hastalığın bizlere kazandırdığı alışkanlıklardan asla gevşeklik göstermememiz gerekiyor. Tokalaşmayalım, el öpmeyelim, kucaklaşmayalım, maskemizi burnumuzu ve ağzımızı kapatacak şekilde takalım, ziyaretlerimizi çok kısa tutalım, ikram yeme konusunda baskıcı olmayalım ve mesafemizi koruyarak ortam kalabalık oldu ise izin isteyip oradan kalkalım. Bunlar, bu bayram için aklımızda tutmamız gereken ve taviz vermememiz gereken detaylar. Bir de her Kurban Bayramı hatırlattığımız bazı püf noktaları var. Onları da sizlerle paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“SİZLERİN SAĞLIĞINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
“Özellikle obezite, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) sorunları olan kişilerin bu bayram günlerinde, beslenmelerine daha çok dikkat etmeleri gerekiyor” diyen Korkmaz, “ Sofralarımıza gelecek etlerin haşlama ve ızgara gibi yöntemlerle pişirilmesine, kızartmalardan uzak durulmasına, ızgarada pişirilirken de etin yanmamasına ve kömürleşmemesine dikkat etmeliyiz. Ayrıca etli menülerin yanında da sebze yemeklerini de ihmal etmemeli; etli yemeklere de ilave yağ eklenmeden kendi yağı ile pişirip kuyruk yağı ve tereyağı kullanmaktan kaçınmalı, tatlı yemeyi de abartmamalıyız. Kurban etlerimizi de eğer saklamak istiyorsak büyük parçalar yerine, bir yemeklik küçük parçalara ayrılmış olarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sararak buzdolabının buzluğunda veya derin dondurucuda saklamalıyız. Buzluktaki etler -2 derece ile birkaç hafta, derin dondurucuda ise -18 derece ile daha uzun süre saklanabilir. Buzluktan çıkarıp çözdürdüğümüz gıdaları ise tüketmeli, yeniden buzluğa koymamalıyız. Umuyoruz ki bayramınız huzurla, sevinçle ve en önemlisi sağlıkla geçer. Sizlerin sağlığını çok önemsiyoruz ve yukarıda değindiğimiz kurallara uymanızı rica ediyoruz. Bayram günlerinde nöbet tutacak sağlık personelimiz başta olmak üzere tüm halkımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.