Cansuyu Yardımlaşma Derneği, bu yılki Ramazan ayında Türkiye başta olmak üzere Gazze, Yemen ve Arakan kampları dahil olmak üzere üç kıtada, 40 ülke ve 83 bölgede yardım çalışmaları yürüttü. On binlerce muhtaçla iftar sofralarında buluşan dernek, 27 ülkede yetimlere bayramlık ve hediyeler ulaştırdı.
Kriz bölgelerinde gıda ve yetim destekleri
Yemen, Myanmar ve Arakan kamplarında Ramazan kumanyaları dağıtılarak binlerce ailenin sofraları şenlendirildi. Ayrıca 27 ülkede yetimlerle buluşularak, aylık yardımlar, bayramlık kıyafetler ve kırtasiye setleri teslim edildi. Yaklaşık 15 yıldır savaşla boğuşan Suriye’ye 16 yardım tırı gönderildi. Ülkenin 11 bölgesinde toplam 400 ton gıda yardımı binlerce aileye ulaştırıldı. Ayrıca “iyilik giyim mağazaları” aracılığıyla 10 binden fazla kişiye kıyafet yardımı sağlandı. Gazze’de 20 yardım tırı ile 20 bin aileye gıda kolileri dağıtıldı. Aynı zamanda battaniye ve yatak gibi barınma malzemeleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Cansuyu’nun Gazze’deki fırınlarında üretilen ekmekler 26 bin aileye ulaştırılırken, kurulan mutfaklarda hazırlanan sıcak yemekler 30 bin ailenin iftar sofralarında yer aldı. Temiz içme suyu 78 bin aileye ulaştırıldı, 5 bin aileye ise nakdi yardım yapıldı.
Afrika ve Asya’da temiz su ve geçim desteği
Afrika ve Asya’da 103 adet temiz su kuyusu açılarak yaklaşık 192 bin kişiye içme suyu sağlandı. Ayrıca 200 aileye süt keçileri dağıtılarak geçimlerine katkı sunuldu. Kenya’da başlatılan katarakt kampanyasında 87 ameliyat gerçekleştirildi. Ayrıca adak, akika ve şükür kurbanları başta Afganistan, Nijer ve Kenya olmak üzere birçok ülkede kesilerek, 17 yetimhane ve medrese ile 5 bin 300 aileye ulaştırıldı. Türkiye genelinde on binlerce aileye gıda kolisi, alışveriş kartı ve bayramlık elbiseler ulaştırıldı. Dernek tarafından teslim alınan fitre, zekât ve fidyeler öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine aktarıldı. Türkiye’deki temsilcilikler tarafından düzenlenen iftar programlarında yetimler bir araya getirildi. Cansuyu’nun yetim aylıkları Ramazan boyunca Türkiye ve Gazze’de binlerce yetime ulaştırıldı.
Bayramlık ve alışveriş kartı dağıtımları
Türkiye genelinde yürütülen bayramlık giyim kampanyalarıyla on binlerce aileye tepeden tırnağa kıyafet yardımı sağlandı. Cansuyu, yüz binlerce kişinin iftar ve sahur sofralarına katkı sundu.