Ülkü Ocakları binasında gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. İftar programıyla başlayan etkinlikte, katılımcılar hep birlikte oruçlarını açarak Ramazan ayının manevi atmosferini paylaştı. İftarın ardından ise baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı kutlamalarına geçildi. Kutlamalar kapsamında geleneksel Nevruz ateşi yakılarak birlik ve beraberliğin sembolü olan özel gün, coşkulu bir şekilde karşılandı.
GELENEKSEL GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Program kapsamında, Türk kültürünün önemli unsurlarından biri olan Kafkas dansı sahnelendi. Dansçılar, sergiledikleri performansla izleyenlerden büyük alkış aldı. Bunun yanı sıra Türk dünyasında önemli bir yere sahip olan ‘Dombıra’ şarkısı seslendirilirken, ‘Çırpınırdı Karadeniz’ türküsü de davetliler tarafından hep bir ağızdan söylendi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise zeybek gösterisi sahnelendi. Efe kültürünün en önemli simgelerinden biri olan zeybek dansı, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Gösteriler sırasında katılımcılar, Nevruz’un ruhuna uygun olarak geleneksel kültürel mirasın yaşatılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
‘KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYA VE GENÇLERİMİZE AKTARMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Çetinkaya, programın sonunda yaptığı konuşmada Nevruz’un önemine değindi. Çetinkaya, Nevruz’un Türk milletinin geçmişten bugüne taşıdığı kültürel mirasın en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Nevruz, sadece baharın gelişi değil, aynı zamanda kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin de simgesidir. Bugün burada iftar soframızda bir araya gelerek hem Ramazan’ın bereketini paylaştık hem de Nevruz Bayramı’nın coşkusunu yaşadık. Kültürümüzü yaşatmaya ve gençlerimize aktarmaya devam edeceğiz. Etkinliğimize katılan tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”