“Boykot Eylemi Yoğun İlgi Gördü”
Demirkırkan, üniversite öğrencileri tarafından başlatılan ve CHP’nin de desteklediği boykot eylemlerinin 2 Nisan’da ülke genelinde yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
“AKP’li Siyasetçiler Boykotu Etkisizleştirmeye Çalıştı”
M. Kemal Demirkırkan: “Ancak AKP’li siyasetçiler söz konusu protesto eylemini etkisizleştirmek amacıyla kılıktan kılığa girdiler. Bu eylem sayesinde kabinedeki bakanlardan, milletvekillerine, AKP’li il yöneticilerine kadar birçok AKP’li marketlerde boykot olmadığını ispat etmeye çalıştı. Kameralar önünde market alış-verişi yaptı” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan’ın, “Afyonkarahisar halkının boykotu boykot ettiğini ve bir marketin ciro rekoru kırdığını” söylemesine tepki gösteren Demirkırkan, “Madem boykot bu kadar etkisizdi, o zaman neden üç gündür sosyal medyada ve basın açıklamalarında bu konuya dair onlarca açıklama yapıldı? Bu panik niye?” ifadelerini kullandı.
“Toplumsal Muhalefetten Korkmayın”
Demirkırkan: “Görünen o ki, muhalefetin tek yürek olması, AKP’ye bir dönem oy vermiş vatandaşlarımız dahil, Türk halkının çoğunluğunun adaletsizliklere, haksızlıklara karşı ortak tavır gösterebilmesi sizleri çok korkutmuş. Hiç merak etmeyin herkesin özgürce konuştuğu, fikirlerini ifade ettiği, gerektiğinde kanuni ölçüler içinde tepkilerini gösterdiği, adaletin herkese eşit uygulandığı bir Türkiye yakındır.”