Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Eğitimde, kültür ve sanatta arzu edilen seviyede değiliz’

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Ankara Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin Teknolojik Gelişim sıralamasında Afyon’un 56. sırada yer alması değerlendirildi: “Ege Bölgesinde İzmir ilk sırada, Manisa 12., Kütahya 24., Uşak 51 sırada. Afyonkarahisar da 81 il arasında 56. sırada yer alıyor. Maalesef eğitimde, kültür ve sanatta arzu edilen seviyede değiliz.”

Gün FM'de yayınlanan Basın Odası programında Ankara Sanayi Odası'nın açıkladığı

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında, 81 ilin teknolojik gelişim sıralamasında Afyonkarahisar’ın 56’ıncı sırada yer almasından yola çıkılarak durum değerlendirilmesi yapıldı. Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) açıkladığı Türkiye’nin Teknolojik Gelişim sıralamasında Afyon’un 56’ıncı sırada olduğu bilgisini paylaşan Gazeteci İsmail Akar, “ASO tarafından hazırlanan 2024 Teknolojik Gelişmişlik Endeksi raporu, Türkiye genelindeki illerin teknolojik altyapı ve gelişim düzeylerini sıraladı. Rapor verilerine göre, Türkiye genelinde teknolojik gelişmişlik açısından İstanbul, Ankara ve İzmir sıralamanın zirvesinde yer aldı. Bu iller, ileri düzey sanayi altyapıları, yüksek teknolojili üretim kapasitesi ve Ar-Ge yatırımlarıyla öne çıktı. Ege Bölgesinde İzmir ilk sırada Manisa 12. Kütahya 24. Uşak 51 sırada. Afyonkarahisar da 81 il arasında 56. sırada yer alıyor. Maalesef eğitimde, kültür ve sanatta arzu edilen seviyede değiliz. Bakın senelerdir Klasik müzik ve Caz festivalleri yapılıyor halkın ilgisi yeterli değil.Kültür sanatta da ilimiz hak ettiği yerde değil. Afyonkarahisar’ın bu kara yazgısı ne zaman düzelecek?” diye konuştu.

‘KÜLTÜR BENİMSENDİĞİ YERDE HAYAT BULUR VE GELİŞİR. İNSANLARIN HAYATINA ETKİ EDER’

Afyonkarahisar’ın kavşak noktasında olmasına rağmen turizm açısından arzu edilen bir seviyede olmadığını kaydeden Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu kadar işlek bir trafik akışına sahibiz ama Karayolları Bölge Müdürlüğü yıllardır ilimize getirilemedi. Bizim lise dönemlerimizde üniversite sınavı İstanbul’da yapılırdı. Orada gördüğümüz kentsel gelişmeleri ilgiyle takip ederdim. Geçenlerde PTT’nin önünde bir sokak müzisyeni gördüm. Çok mutlu oldum. Geçmişte büyük kentlerde gördüğümüz sokak müzisyenlerinin yavaş yavaş ilimizde de müzik yapmaları sevindirici. Kültür benimsendiği yerde hayat bulur ve gelişir. İnsanların hayatına etki eder. Benimsenmezse terk eder. Biz kültür ve sanata yeterli önemi veremedik. Bu konularda düzelmemizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘AFYON, KASABASI EN ÇOK OLAN VE KASABA GÖRÜNÜMÜNDE BİR İL’

Her şeyin başının eğitim olduğuna dikkat çeken Gazeteci Ertuğrul Sevim ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Eğitim seviyesi yükselmedikçe teknolojik açıdan da yükselemeyiz. Refah düzeyimiz gelişmez ve yaşanabilir bir il olamayız. Son yıllarda ilimiz hangi sanatçıyı, yazarı yetiştirdi? Afyon, kasabası en çok olan ve kasaba görünümünde bir il. Maalesef şehirde kasabalı zihniyeti hakim. Geçmişte Afyon Lisesi marka bir liseydi. Birçok çok devlet adamı, sanatçı bu liseden yetişti. Bugün ise ilimizde eğitimin kaderi bir sendikaya emanet edilmiş durumda. Eğitim, kültür-sanat ve benzeri konularda gelişebilmek için yeterli çaba yok. Bu konuda bir şuur oluşturulmalı. Yanı başımızdaki Eskişehir, Burdur, Isparta ve Denizli’ye bakalım. Buralardaki gelişme bizde neden yok? Gelişebilmek için çabalamalıyız.”

Programda ayrıca Türkçülük Günü ve yakın zamanda yapılacak olan Karaadilli Yağlı Güreşleri de değerlendirildi.