CHP İl Başkanı Erhan, TBMM’de alınan tezkere kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) alınan tezkere kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak ve Suriye’deki görev süresinin iki yıl daha uzatıldığın belirten Erhan, “Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye’de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır. Saray İktidarına sormak isteriz: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ordusu yok mudur. Askerimiz, polisimiz, korucumuz ne için mücadele etmektedir. Söz konusu yabancı askerler kimlerdir ve ordumuzun veremediği hangi mücadeleyi verecektir. Türk Milleti, vatanını canından aziz bilir. Anadolu’nun her karış toprağında yurdumuzu korumak, milletimizi yüce tutmak için milyonlarca vatan evladı görev beklemektedir” diye konuştu.
‘CHP, YABANCI ASKERE VATANIMIZIN KAPILARINI AÇAN MADDEYE İTİRAZ ETMEKTEDİR’
CHP’nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi desteklediğinin altınız çizen Erhan, “Tezkerede yer alan ve doğrudan doğruya milli egemenliğimize gölge düşürebilecek sakıncaları milletimizle paylaşmak da bizim görevimizdir. Bizzat Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilen ve milletimizin hemen her kesimi tarafından desteklenen bu itiraz, müzakere dahi edilmeden gündemden düşürülmüştür. Bu telaşın sebebi nedir. Türk Milleti, vatanını tehlikede gördüğü her an elbette direnç gösterecektir. Ancak çekincemiz, ülkeyi yöneten Saray İktidarının bir kez daha ‘Allah da milletim de beni affetsin’ diyecek duruma düşmesidir. Aziz Milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, ‘terörle mücadele’ adı altında, yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ‘yabancı silahlı kuvvetleri Türkiye’de bulunması’ ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi