Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Finansal kurumların verdiği kararlar ülkelerin refah düzeylerini etkiliyor’

Finansal kurumların verdiği kararların insanların yaşam kalitelerinde ve ülkelerin kaynaklarının dağılımında etkili olduğunu söyleyen AKÜ İİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Böyükaslan, “Bunun neticesinde ülkelerin refah düzeyleri de etkileniyor” dedi.

Finansal kurumların verdiği kararların

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) kuruluşunun 50. yılı kapsamında ‘Öğrenci Deneyimleriyle Borsa İstanbul ve Finansal Kurumlar İzlenimleri’ temalı konferans düzenledi. Programın açış konuşmasını yapan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Adem Böyükaslan, finansal kurumların verdiği kararların insanların ve toplumların yaşam kalitelerinde ve ülkelerin kaynaklarının dağılımında etkili olduğuna ve bunun neticesinde ülkelerin refah düzeylerini etkilediğine dikkat çekti.

‘TEMELİNDE İNSANIN OLMADIĞI HERHANGİ BİR REKABET ANLAMSIZ HALE GELMEKTEDİR’

Düzenlenen etkinliğin ise diğerlerinden farklı olarak öğrenci gözünden anlatılacağını belirten Böyükaslan, finansal piyasalar arasında ülkelerin özellikle borsaları ve finansal gelişmişlik düzeyleri arasında bir rekabetin yaşandığını vurguladı. Böyükaslan, “Günümüzde her bir kurumun mutlak surette rakamsal bir karşılığı, performans ölçütü bulunmaktadır. Finansal piyasalar da bazen derinlikleriyle bazen işlem gören araçların sayısıyla bazen de yatırımcı sayılarıyla bu incelemelere konu olabiliyorlar. Finansal piyasalar arasında ülkelerin özellikle borsaları ve finansal gelişmişlik düzeyleri arasında bir rekabetin yaşandığını da söyleyebiliriz. Fakat temelinde insanın olmadığı herhangi bir rekabet anlamsız hale gelmektedir” şeklinde konuştu.

‘REKABETE DEĞER KATAN FİKİRLER HALA İNSAN ZİHNİ VASITASIYLA ÜRETİLEN DEĞERLER OLUYOR’

Teknoloji ve yazılım alanında alternatif zekalar geliştirilse de temel lokomotifin insan beyni olduğunu söyleyen Böyükaslan, “Kurumlara değer katan, rekabete değer katan fikirler hala insan zihni vasıtasıyla üretilen değerler oluyor. Bu anlamda kurumların asıl taşıyıcı unsurunun insan beyni olduğunu düşünürsek kurumların sahip olduğu insan kalitesinde de rekabet yaşandığını söyleyebiliriz. Genç nesillerin de bu rekabet içerisinde kendilerinin neleri beklediğiyle ilgili bir bilinmezlik içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu bağlamda kurum içerisinde bulunanların buralardaki deneyimlerine önem veriyoruz” ifadelerine yer verdi.