Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fosil yakıt tüketimi iklim krizini derinleştirdi

Karasal alanların yüzde 75’i ve denizlerin yüzde 40’ının tahrip edildiğini söyleyen Doç. Dr. Tiryakioğlu, fosil yakıt tüketiminin iklim krizinin derinleşmesine neden olduğunu belirtti.

Karasal alanların yüzde 75'i

AFSÜ İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Topluluğu’nun davetlisi olarak üniversitenin konuğu olan AKÜ İktisat Politikası Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, ‘Çoklu Krizler Çağında Döngüler ve Dönüşümler’ başlıklı bir seminer verdi. Gerçekleştirilen etkinliğe AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Fikret Karalar, Çevre Mühendisleri Derneği Başkanı Birol İnan, AFSÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Filiz Özden Yılmaz ve öğrenciler katıldı.

‘ÇOKLU KRİZLER BİREYLERİN YAŞAM KALİTESİNİ DÜŞÜRDÜ’

Çoklu krizlerin, bireylerin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi iş dünyasını da etkileyerek işletmelerin sürdürülebilirliğini tehlikeye attığını belirten Doç. Dr. Tiryakioğlu, krizlerin, ekonomik durgunluk, yüksek enflasyon, işsizlik, göç, uluslararası istikrarsızlık, döviz kurlarındaki dalgalanma benzeri pek çok sorunun yanı sıra iklim değişikliği ile birlikte etkilerini daha derinden hissettirdiğini ifade etti. Küresel olarak karasal alanların yaklaşık yüzde 75’inin ve denizlerin yüzde 40’ının ağır bir şekilde tahrip edildiğine dikkat çeken Doç. Dr. Tiryakioğlu, fosil yakıtların tüketimindeki ve arazi kullanımındaki aşırılıkların ormanların tahribatına ve atmosfere sera gazlarının salınmasına, dolayısıyla iklim krizinin derinleşmesine sebep olduğunu anlattı. Kurucusu olduğu kâr amacı gütmeyen sosyal bir kooperatif olan Yerli Yeşil Yeni platformunun hikâyesini ve çalışma alanlarını tanıtan Doç. Dr. Tiryakioğlu’nun konuşmasının ardından Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri de sıfır atık ve geri dönüşümle ilgili hazırladıkları çeşitli TÜBİTAK projelerini sundu. Haber Merkezi