Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Gönülden Görenler-Engelsiz Besteler’ konseri müzikseverlerden tam not aldı

AKÜ Devlet Konservatuvarından Doç. Yıldırım Aktaş’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırlayıp sunduğu ‘Gönülden Görenler-Engelsiz Besteler’ konseri, Rıza Çerçel Kültür Merkezi’ni dolduran müzikseverlerden tam not aldı.

AKÜ Devlet Konservatuvarından Doç.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında önceki gün ‘Gönülden Görenler-Engelsiz Besteler’ temalı konser düzenledi. Doç. Yıldırım Aktaş’ın hazırlayıp sunduğu konserde Türk müziği repertuarında yer alan görme engelli bestekarların eseleri, sanatçı akademisyenler tarafından seslendirildi. Rıza Çerçel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Afyonkarahisarlı müzikseverler yoğun katılım gösterirken, konser tam not aldı. Safiye Yağcı, Tuba Barutçu, Batuhan Ataç, Rıfat Atasoy ve Yıldırım Aktaş’ın solistliğini yaptığı konserde; kemanda Cenk Çöl, kanunda Özkan Özkoç, neyde Ataberk Çingirt, tanburda Yusuf İşlek ve ritimde Berk Damar yer aldı. Öte yandan hazırlanan programda; Ama Kadri Bey, Kanuni Ama Nazım Bey, Udi Hırant, Kani Karaca, Ruşen Yılmaz ve Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi.

‘FARKINDALIK YARATMAK AÇISINDAN BU KONSERE İMZA ATTIK’

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvarı olarak engellilere hem destek hemde farkındalık yaratmak amacıyla bu konsere imza attıklarını dile getiren Doç. Yıldırım Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bizde Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuvarı olarak engellilere hem destek olmak hemde farkındalık yaratmak açısından bu konsere imza attık. Bugünkü konserimizde Türk musikisinin ihtişamını ve geleceğe dönük yüzü olan bestekarların ve bu bestekarların ürünlerinden oluşan bir repartuar hazırladık. Temamız engellilerdi. Çok az sayıda olan engelli bestekarların eserlerinden bir reperatuar hazırladık. Yakından tanıdığımız bestekarların içerisinden altı tanesini çıkardık” şeklinde konuştu.

‘KENDİLERİNİ EĞİTİP MUSİKİDE SÖZ SAHİBİ OLMALARI ÇOK KIYMETLİ’

Doç. Aktaş, engelli bireylerin kendilerini eğitip musikide söz sahibi olmalarının çok kıymetli olduğunun da altını çizerek, ” Çok güzel eserleri var. Kendi hayatlarının ne kadar zor, meşakatli olduğunu bir engelli olarak biliyoruz. Bizler için hayatın ne kadar zor olduğunu, onlar için daha da zor olduğunu tahmin edebiliyoruz. Buna rağmen kendilerini eğitip musikide söz sahibi olmaları ve bugünde onların eserlerinden bir repartuar hazırlamış olmamız bile aslında ne kadar zor bir yoldan geldiklerini gösteriyor. Engelli değil de ‘özel insan’ olarak tanımlanıyor. Bence de çok özel insanlar. Hem hayatlarına biraz dokunmak istiyoruz. Ne anlatmak istediklerini de seçtiğimiz şarkılarından anlayabiliriz” ifadelerine yer verdi.