Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Görevimiz, öğretmenlerimizin olumsuz durumlarla karşılaşmamalarını sağlamak’

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından ‘Öğretmen Mesleği ve Deneyimleri’ konulu söyleşi programı düzenlendi. Söyleşide konuşan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müfettişi Soner Uluay, “Görevimiz, öğretmenlerin olumsuz durumla karşı karşıya kalmamalarını sağlamak” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından 'Öğretmen Mesleği ve

Afyon Kocatepe Üniversitesi Abdullah Kaptan Konferans Salonu’nda Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Göçen’in koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ‘Öğretmen Mesleği ve Deneyimleri’ konulu söyleşi programında Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Soner Uluay ve Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya konuşmacı olarak yer aldı. “Görevimiz, öğretmenlerin olumsuz durumla karşı karşıya kalmamalarını sağlamak” diyen MEB Müfettişi Uluay, müfettiş olarak ilk görevinin öğretmenlerin mesleki bilgi yeterliliğini en üst seviyeye getirerek herhangi bir olumsuz durumla karşı karşıya kalmamalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Uluay, “Müfettiş olarak bir durum karşısında öğretmenin hem savcısıyız; bir iddia varsa onu ortaya koyarız. Hem avukatıyız; lehine olan her türlü bilgiyi toplarız. Hem hakimiz; yaşanan bir sorunun iddialarını bir araya getiren, karar verme mecburiyeti içerisinde olan bir eğitimciyiz” diye konuştu.

‘ÖĞRENME MERAKI KAYBEDİLMEMELİ VE DİL OLAYINIZI ÇÖZMEYE ÇALIŞIN’

Milli Eğitim Bakanlığı Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hasan Kaya ise öğrenme merakının meslekler edinilip unvanlar alınsa dahi kaybedilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Kaya, aynı anda iki farklı yüksek lisans veya doktora da yer alınamayacağını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı, yüksek lisans ve doktora için yurt dışı alımlarında tüm kamu kurumlarına resmi yazı göndererek ihtiyaç duyduğu alanları belirliyor. Burada önemli nokta; not ortalaması ve ALES puanı.  Şimdiden dil olayınızı çözmeye çalışın. Mülakatı da geçtikten sonra yurt dışında faaliyete başlamadan altı ay içerisinde dil eğitimi veriliyor” ifadelerini kullandı. Yurt dışı eğitimine gidilmeden önce döndükten sonra hangi pozisyonlarda çalışılacağının belirlendiğini kaydeden Kaya, “Yurt dışına gitmeden önce sizin milli eğitim uzmanı mı, doktor öğretim üyesi mi, araştırmacı mı? Ne şekilde çalışacağınız belli. Yurt dışından sonra neyle karşılaşacağınızın belli olması kariyer planını daha net bir şekilde gerçekleştiriyor” dedi. Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.