Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, suçla mücadelede kararlılığını sürdürüyor. Jandarma, yürütülen “Tefecilik” suçuna yönelik soruşturma kapsamında, ildeki 4 şüpheliye yönelik iletişim denetimi kararı uyguladı.
Senetle Borç Veren Şüpheliler Yakalandı
Afyonkarahisar’da yaşayan 9 şüpheli, ihtiyaç sahibi kişilere senet imzalatarak faiz karşılığında borç para vermekteydi. Borcunu ödeyemeyen mağdurları, mallarını zorla satışa çıkarma ya da şüpheli şahıslara devretmeye zorladıkları tespit edildi.
“Faiz Kapanı Operasyonu” Başarıyla Sonuçlandı
Jandarma Genel Komutanlığı’nın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinesinde, 25 Şubat 2025 tarihinde “Faiz Kapanı Operasyonu” düzenlendi. Operasyon, Afyonkarahisar il merkezinde 10 adreste ve 14 araçta gerçekleştirilen arama ve yakalama işlemleriyle şüphelilerin yakalanmasını sağladı.
Operasyonda Ele Geçirilen Malzemeler
Operasyon sonucu ele geçirilen materyaller arasında; 187.515 TL nakit, 81 ABD Doları, 11 cep telefonu, 218 senet, 56 sentetik ecza hapı, bir el bombası, 4 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1.273 tabanca fişeği, 53 araç satış sözleşmesi ve çok sayıda evrak yer aldı. Yakalanan 9 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Şüphelilerin banka hesaplarında bulunan 237 milyon TL’lik para, 25 gayrimenkul ve 6 araç için TCK 282 kapsamında tedbir kararı uygulandı. Ayrıca, adli işlem başlatıldı.