Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, ülkemizde yaşanan ve derinden etkileyen deprem felaketi sonrası yapılan ve yapılmaya devam eden yardımlar ile çalışmalar hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Pehlivanlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle, deprem ve yaşanan büyük yıkım nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum. Merkez üssü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında bölge halkına yardım için, eczacılar en ön safta yer aldı. Depremin ilk anından itibaren biz Eczacılar, odalarımız ve birliğimiz ile birlikte, ülkemizin en iyi organize olabilen, kamu kurumu statüsünde meslek örgütü olduğumuzu herkese gösterdik. Bölge halkına ilaç ve sağlık danışmanlığı hizmetimizi, kendi öz kaynaklarımızla kurduğumuz 26 sahra eczanesinde ücretsiz olarak yerine getirdik. Özellikle de kronik hastalığı olan depremzedelerin acil ihtiyacı olan ilaçlarını, hızlı bir şekilde bölgeye ulaştırarak, hayat kurtarıcı adımlar attık.”
‘BÖLGEYE İLK ULAŞAN KURUMLARDAN BİRİ OLDUK’
“Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak depremin ilk gününde hızlı hareket ederek, Durumun aciliyeti nedeniyle ilk olarak eczanelerimiz ve ecza depolarımızdan temin ettiğimiz serumları Hatay’a göndererek bölgeye ilk ulaşan kurumlardan biri olduk. Sonrasında Eczacılar, milyonlarca liralık bağış yaparak depolar üzerinden deprem bölgesine ilaç gönderiminde bulundular.Buna ek olarak, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak yine eczanelerimizden temin ettiğimiz bir tır dolusu ilaç, tıbbi malzeme, bebek maması ve kişisel sağlık ürünlerini 50 meslektaşımız ve teknisyenimizle birlikte tasnif ettikten sonra, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderdik. Depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Nurdağı’nda bir eczane bile ayakta kalmamıştı. Biz de Afyonkarahisar Eczacı Odası gönüllüleri olarak Nurdağı’nda Türk Eczacıları Birliği’nin Sahra Eczanesinin kurulumunda görev aldık. Halkımızın ilaç, tıbbi malzeme, kişisel hijyen malzemesi ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşıladık. Bölge halkıyla sıcak ilişkiler kurduk. Onların gösterdiği minneti yakından hissettik. Özellikle de ilaçları enkaz altında kalan kronik hastalığı olan insanların ilaçlarını hızlıca temin ederek hayat kurtarıcı etkide bulunduk.”
‘NURDAĞI VE KIRIKHAN’DA GÖREV ALDIK’
“Gaziantep Nurdağı’na ek olarak Hatay Kırıkhan’da bulunan sahra eczanesinde de gönüllü eczacılarımız görev aldı. Bölgede eczaneler açıldıkça sahra eczaneleri de görevini tamamlamaya ve kapatılmaya başlandı. Bu zamana kadar yaklaşık, haftada bir ekip olacak şekilde bölgeye gönüllülerimizi göndermeye devam ediyoruz. Nurdağı ilçemizde bulunan sahra eczanesinde bir süre daha gönüllü eczacılarımız ve teknisyenlerimizin görev yapmaya devam edeceğini de düşünüyoruz.”
‘ECZANELERİ AYAĞA KALDIRMAK ZORUNDAYIZ’
“Ayrıca, deprem bölgesinde eczaneleri enkaz altında kalan, eczaneleri hasar alan meslektaşlarımızın yeni bir hayata adım atabilmeleri için, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak Türk Eczacıları Birliği yardım kampanyasına 125.000 TL maddi yardımda bulunma kararı aldık. Afyonkarahisar’da çeşitli yerlerde konaklayan depremzede vatandaşlarımızın da ilaç ihtiyaçlarını, Odamız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliği ile yerine getirmeye devam ediyoruz. Halkımızın en yakın sağlık danışmanı olan biz Eczacılar, Depremden etkilenen meslektaşlarımızın ve halkımızın acılarını, sadece birlikte yas tutarak değil, onlara yardım ederek de paylaşabilmek adına, elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğimizi belirtiyor tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Haber Merkezi