Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Partili Yağcı: 480 okulun deprem dayanıklılığı nedir?

Bu haberin fotoğrafı yok

İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı ikinci birleşimi Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirildi. Okunan gündem maddelerinin ilgili komisyonlara aktarılmasının ardından gündem dışı söz alan İYİ Parti İGM üyesi Alper Yağcı, yaşanılan deprem sonrası gündemde olan bazı konulardan bahsederek Afyonkarahisar’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 480 okulun depreme dayanıklı olup olmadığını sordu.

İYİ Parti İGM üyesi Alper Yağcı, ikinci birleşimin ardından gündem dışı söz isteyerek ilgili mercilerin sormuş olduğu soruları cevaplamasını istedi. Yağcı konuşmasında, “Bugün özellikle ilimiz kamuoyunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşan birkaç gündemi ifade etmek ve bununla ilgili yetkilerden cevap almak istiyorum. İlimizdeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 480 okulun depreme dayanıklı olup olmadığını ile ilgili 2014 yılında deprem analizi yapılması istendiği ancak 210 okula işlem yapıldığı belirtilmektedir. 2014 yılından bu yana geriye kalan 270 okul için neden bir işlem yapılmamıştır. Konu ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzdeki yetkili kurumun ihmal ve takipsizliği var mıdır?” dedi.

‘270 OKUL NEYE GÖRE KADERİNE TERK EDİLMİŞTİR’

Yağcı konuşmasının devamında, “Ayrıca 480 okuldan depreme dayanıklılık testi istenmiş olmasına rağmen neye göre 210 okul seçilmiştir ve neye göre 270 okul kaderine terk edilmiştir. Bugüne kadar depreme dayanıklılık analizi yapılmayan okullar hangileridir. Yine yapılan analizlere göre güçlendirilme çalışması yapılması öngörülen yaklaşık 145 okulun akıbeti ne olmuştur. Güçlendirme çalışması yapılması ile ilgili karar verilen okulların daha sonra kaç tanesinin yıkılmasına karar verilmiştir. Yıkım kararı verilecek bir okul için güçlendirme çalışması kararını alanlar yüzlerce çocuğumuzun vebalini düşünmemişler midir? Bu kararların kontrol mekanizması nasıl sağlanmaktadır?” diye konuştu.

‘YAPIMI TAMAMLANAN TESLİM KABUL KONTROLÜ KİMLER TARAFINDAN YAPILMAKTADIR’

“Bu yanlış kararların önüne geçmek için Allah korusun yakın zamanda 11 ilimizi vuran bir felaket gibi bizim ilimizi de bir depremin vurması mı beklenmektedir? Güçlendirme çalışmasına karar verilen yaklaşık 145 okul içerisinde şuan eğitim ve öğretim faaliyetleri bulunan okul var mıdır, yoksa bu okulların tamamı boşaltılmış mıdır? Yapımı tamamlanan teslim kabul kontrolü kimler tarafından yapılmaktadır? İkinci bir denetim mekanizması kurulma şansı var mıdır?”

‘YAPILMASI PLANAN EĞİTİM KAMPÜSÜ PROJESİ NE OLDU?’

Yağcı, “Zira son zamanlarda neredeyse tüm okul teslimlerinden sonra yapılmayan birçok eksik iş ve işlemler bulunmakta, okullarımız mağdur edilmekte, milletimizin parası heba edilmektedir. Konu ile ilgili birimlerin bu konu ile ilgili ihmalleri var mıdır? Hali hazırda ruhsatsız eğitim merkezi var mıdır? 2012 yılında ilan edilen 2013 yılında proje yarışması yapılan yaklaşık 10 bin öğrenci kapasiteli yer olarak Gazlıgöl yolunda şehitler kayası olarak bilinen alanda kurulması planlanan eğitim kampüsü projesi ne olmuştur. Böyle bir proje hiç mi olmamıştır var ise neden yapılmamıştır. İlan edilen proje gerçekleştirilmiş olsaydı şuan merkezde güçlendirilmesi yapılan veya yıkılıp yeniden yapılması planlanan okullarımızın o kampüse taşınması sağlanamaz mıydı? Belirtmiş olduğum soruların yetkili merciler tarafından cevaplanmasını rica ederim” şeklinde yorumlarda bulunarak sözlerini sonlandırdı. Haber Merkezi

10 saniye sonra reklam kapanacaktır. Reklamı Geç