Şule Öztürk 1972 doğumlu evli ve iki kız annesi olarak Yunus Emre Mahallesi Muhtarı olarak 1. dönem muhtarlığını yapmakta. Öztürk’ün anlattıkları şöyle: “Muhtarlıkta ilk dönemim kayınvalidem ve kayınpederimin yönlendirmesi ile niyetlendim bu işe. Kayınpederim 2 dönem muhtarlık yapmıştı. Onların vesilesiyle muhtarlığa aday oldum. Zaten etrafımda yardım etmeyi seven bir insanım elimden geldiğince yardımcı olmayı isterim ihtiyaç sahiplerine onlarda bunu bildikleri için tavsiye ettiler bende niyetlendim. Kendimi tanıttım mahallemde ziyaretler gerçekleştirdim. On aday arasında bir bayan olarak seçildim. Mahallemiz küçük bitişik alan bir yer ihtiyaç sahiplerimiz var. Normal orta düzeyde aileler var çoğunlukla. İhtiyaç sahibi olanlar da çok onlara elimden geldiğince maddi, manevi her konuda destek olmaya çalışıyorum.
KARŞILIKLI SOHBET İÇERİSİNDE SIKINTILARINI PAYLAŞIYORUM
Mahalle için istenilenler arasında muhtarlık binası yoktu ve muhtarı bulmakta zorlanıyordu.Muhtar olduğum ilk günden beri bunun mücadelesini verdim. Dört senedir uğraşıyordum ama Belediye’nin bir yeri olmadığı için muhtarlık odam olmadı. Çok uğraştım boş dükkanlara baktım maalesef bulamadım. Gökmen Vali’nin (Önceki vali Gökmen Çiçek) sayesinde 1 sene uğraşmam sonucunda burayı devraldım. En büyük kalıcı bir şey oldu mahallem için çünkü kaç dönemdir yoktu ve mahalle bunun sıkıntısını yaşıyordu. Muhtara ulaşamıyorlardı ama şimdi böyle bir sıkıntımız yok. Ben buradayım sabah- akşam herkes ne zaman isterse çayımı kahvemi içebiliyor. Oturup sohbet ediyoruz. Dertlerini dinliyorum, karşılıklı sohbet içerisinde sıkıntılarını paylaşıyorum. Bayan olduğumdan dolayı herkes hal hatır sorup sıkıntılarını paylaşırlar. Mahallemin sevgisini kazandığımı düşünüyorum. Onlarla iyi ilişkiler içerisindeyim. Zaman zaman ev ziyaretleri yapıyorum. Öncelikli yardımcı olduğum kişiler yalnız bayanlar eşi ölmüş, boşanmış yalnız hayat mücadelesi veren bayanlar. Önceliğim onlar, onlarla ilgileniyorum daha sonra işte asgari ücretli olup çocukları olan eğitimi konusunda, geçim konusunda zorlanan ailelerimize destek olmaya çalışıyorum.
SOSYAL YARDIMLAŞMA GİBİ OLDU MUHTARLIK
Muhtarlık şimdi her şey. Aklınıza gelebilecek her konuda sakinlerimiz bizi arıyor. Bizim vazifemiz olan olmayan şeylerde arıyorlar ama bu benim vazifem değil diyemiyorsunuz. Özellikle pandemi döneminde çok zorlandık. Birebir ilgilendiğimiz aileler oldu. Çıkamayan ailelerimize alışverişler yaptık. İhtiyaç sahibi olanlara yardımcı olmaya çalıştık. Pandemi nedeni ile işsiz kalanlar oldu bu nedenle bizler devreye girdik. Maddi, manevi herkese destek olmaya çalıştık.
Mahallede mülteci var mı? Tabii ki var karışık. Onlar emniyetten dolayı oldukçakalabalıklar. En kalabalık yirmi mahalleden birisiyiz. Mültecilerin girmesi yasaklandı artık. Çevre mahallelerde de girmesi durduruldu. Zaman zaman bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Gürültü, temizliğe dikkat etmiyorlar buna benzer sorunlar yaşıyoruz.
KADIN KENDİNİ YETİŞTİRMELİ PES ETMEMELİ
Ben öncelikle çocuklarıma örnek olmak için uğraştım sonra de çevremdeki tüm bayanlara örnek olmaya çalıştım. Hayat mücadele gerektiriyor. Hiçbir zaman hiçbir şekilde pes edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes kendi çapında ne yapması gerekiyorsa bunun mücadelesini vermeli. Eğim olsun kendini yetiştirmek olsun. Ben önceleri ev hanımıydım. Gitmediğim kurslar kalmadı Kendimi bir şekilde geliştirdim. Bilgisayar kursu olsun, diksiyon kursu olsun yada farklı konularda kendimi yetiştirme taraftarıydım. Örnek olarak göstermeye çalıştım, mahallemdeki kadınlara da her zaman söylüyorum.Çalışamayabilir ama evde kendini yetiştirebilir, geliştirebilir, eğitebilir. Kadın ne kadar eğitimli olursa onların yetiştireceği bireylerde o kadar sağlıklı bireyler olur diye düşünüyorum. Toplumu oluşturan ailenin en önemli reisi kadındır. Erkekte olsa kadında olsa insana değer verilmeli. İnsan önemli ama bunun başında kadın daha öncelikli olmalı diye düşünüyorum. Baba getiriyor ama diğer bütün her şey anneden soruluyor.
MAHALLEMDEKİ YAPILACAK OLAN HER ŞEYİ İLK GÜNDEN İTİBAREN YAPTIM
Kadınlara değer verenler de var verilmeyen kesimde var. Şiddete maruz kalan kadınlarımızda çok fazla. Mahallede bir ailemiz bazı sıkıntılar yaşıyor. Her ailede yaşanıyor ama bunu abartarak şiddete dönüştürenleri yanlış buluyorum. Bazı sorumsuz eşler oluyor ve arada anlaşmazlıklar çıkıyor.
Siz elinizden geleni yapıyorsunuz ama bazı erkeklere batıyor diyebiliyorum. Yani çalışmayanlar diyebilirim. Sizin başarınız onları rahatsız ediyor. Onlar da aynı başarıyı erkeklerden istiyorlar. Ben erkekler başarısız demiyorum. Bizler başarılı olduğumuz sürece sesimizi duyurduğumuz sürece biraz sallamış oluyoruz. Mahallemdeki yapılacak olan her şeyi ilk günden itibaren yaptım. Elektrik, su, yol, ihtiyaç sahipleri için keza öyle elimden geldiğimce bütün çevreye ulaşmaya çalıştım. Kadın Muhtar olarak da zor. Meslek gece-gündüz baskınlara gitmek zorundasınız. Buraya herkes gelebiliyor.
Azalarım bir kişi dışında kadın. Semiha Kaya, Emin Yılmaz, KerimeKarnıbüyük ve İsmail Babayiğit. Diğer yedek azalarımda bayan. Bu dönem yarı yarıya yapabilirim. Ziyaretlerimi menfaat için yapmıyorum. Sürekli zaman buldukça mahallemi ziyaret ediyorum. Kendim bir şey vaatte bulunmadım. Bunu mahalle sakinlerime de söyledim. Siz ne istiyorsanız ne yapılması gerekiyorsa bir mahalle için onu yapacağım dedim. Bir şey yapacağım diye söz vermedim.”