Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler Alimoğlu Müzik Müzesi’ne hayran kaldılar

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu öğretmen ve öğrencileri,  Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 3’üncü dünyanın ise 5’inci müzik koleksiyonunun sergilendiği Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ziyaret etti.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, Türkiye’nin en büyük müzik müzesi olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi’ni ziyaret etti. Dünyadaki en büyük on müzik müzesinden biri olan Alimoğlu Müzik Müzesi Afyonkarahisarlı iş insanı İbrahim Alimoğlu’nun çabası ile oluşturuldu.Dünyanın hemen yerinden telli, vurmalı ve üflemeli müzik aletlerinin sergilendiği müzede Kenya’daki bir dağ köyünden de kutup bölgesinden de getirilmiş müzik aletleri sergileniyor. Öğretmen ve öğrenciler, Alman koleksiyoncu Wolfgang Ott’un da büyük desteğiyle kurulan Alimoğlu Müzik Müzesi’nde sergilenen Türkiye ve dünyadan farklı kültürlere ait 500’e yakın müzik enstrümanını ilgiyle incelerken, AKÜ Devlet Konservatuarı öğretim görevlileri Uğur Erdem Ürer ve Yunus Emre Uğur’dan bilgiler aldılar.

MÜZEYİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ YUNUS EMRE UĞUR VE UĞUR ERDEM ÜRER ANLATTI

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki AKÜ Devlet Konservatuarı’nda yer alan müzede müzik kültürü ve coğrafyası hakkında, şehrimiz, ülkemiz ve dünya müzik kültürüne dair bilgi alıyorlar. Konuklar için müzik dinletilerinin de sunulduğu müzeyi Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu öğretmen ve öğrencilerine AKÜ) Devlet Konservatuvarı öğretim görevlileri Yunus Emre Uğur ve Uğur Erdem Ürer tanıttı. Ürer ve Uğur, Müzenin başta Türk müzik kültürü olmak üzere dünya kültürlerini tanımaya ve anlamaya yardımcı olduğunu belirttiler. Müzede Kütahya türkülerinin kaynak kişisi Hisarlı Ahmet’in sazları, Afyonkarahisarlı halk sanatçısı Abdullah Uluçelik’in kişisel eşyaları ve kendisi ile hatırlanan, özdeşleşen şapkası da yer alıyor. Hakan Dilek