Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Olgun: Adalet Bakanlığı, halkın adalet beklentisine sırtını döndü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’nda 10. Yargı Paketi’nin devam eden görüşmelerinde Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 21’inci maddesinin değiştirilmesi konusunda İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar ile birlikte partisi adına teklif veren ve Cumhur İttifakı üyeleri tarafından teklifi reddedilen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'nda 10. Yargı Paketi’nin

Olgun konuya ilişkin, “Covid mağdurlarının sesini duyurduk, önergemizi verdik. Ama AKP ve ortağı, her zamanki gibi milletin derdine kulak tıkadı, adaleti yok saydı, o önergemizi de reddetti. Ama adalet mücadelemiz devam edecek. Bunu bir yere yazın. Bu adaletsizlik sizin hanenize kara bir leke olarak yazıldı” ifadelerini kullandı.

‘COVİD MAĞDURLARINA DAİR UMUTLARI POMPALAYAN BİZZAT İKTİDAR MENSUPLARININ KENDİSİYDİ’

Adalet Komisyonu’nda görüşülen 10. Yargı Paketi teklifinin gerçek bir reform olmadığını ve halkın adalet beklentilerinin hiçe sayıldığını belirten Olgun, komisyonda söz alarak yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bugün burada sadece bir infaz düzenlemesini değil, aslında bir adalet tiyatrosunun sahnelenmesini izliyoruz. Bir kez daha görüyoruz ki Adalet Bakanlığı halkın adalet beklentisine sırtını dönmüş durumda. Covid mağdurlarına dair umutları pompalayan bizzat iktidar mensuplarının kendisiydi. 2023 yılından itibaren Adalet Bakanlığı yetkilileri ve iktidar sözcüleri ‘Kamuoyunda yeni bir infaz paketi hazırlanıyor, bu düzenleme, geçmiş dönemde yaşanan adaletsizlikleri, özellikle de Covid mağdurlarını da kapsayacak şekilde iyileştirmeler içerecek’ diyerek insanlara umut verdi. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı dahi bazı konuşmalarında ‘Adalet herkes içindir, mağduriyetleri gidermek için çalışıyoruz’ diyerek dolaylı bir şekilde beklentiyi besleyen söylemlerde bulundu. Tüm bu açıklamalarla binlerce insanın umutları yeşertildi. Ancak, sonuçta bu insanlar bir kez daha hayal kırıklığına uğratıldı.

‘BİR DÜZENLEME, BİR YASA NASIL OLUR DA AYNI DURUMDA OLAN İNSANLAR İÇİN BU KADAR EŞİTSİZLİK YARATIR?’

Aynı suçu, aynı dönemde işleyenler arasında dosya tarihi, suç tarihi ve mahkeme kararına göre insanlar farklı muamele gördü. 31 Temmuz öncesi tahliye edilenler çıktı, sonrası olanlar içeride kaldı. Bir düzenleme, bir yasa nasıl olur da aynı durumda olan insanlar için bu kadar eşitsizlik yaratır? İşte, bu Covid yasasının en büyük günahıdır. Burada biz hukukçuysak hukuki bir karar verilmesi gerekiyorsa bu maddesiz bir paketin çıkması ülkemizde ne kamuoyunu, ne insanlığı, ne vicdanı hiç bir şeyi tatmin etmez. Ben bu sebeple bu yanlışlığın düzeltilmesini teklif ettim. Teklifimi sunuyorum, bu teklifte de hiçbir değişiklik yoktur. Daha önce Meclisin çıkardığı kanunda sadece suç tarihi esas alınacaktır. Bunu da hem iktidar vekillerinin hem muhalefet vekillerinin vicdanına sunuyorum ve bu teklifin de kabul edilmesini talep ediyorum. Bu onuncu yargı paketinde bu Covid mağdurları niye düşürülmedi? Aklınıza mı gelmedi? Gelmediyse ben getiriyorum, diyorum gelin düzeltelim.”