Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı tatilini sürecisi boyunca vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak ve sürücülerin trafik kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla yeni nesil yapay zeka destek mobil hız tespit cihazları ile birlikte denetimlerini gerçekleştiriyor. Ekipler bu kapsamda, yola çıkan tüm sürücülerden hız kurallarına uymalarını, emniyet kemerlerini takmalarını, yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını ve sürüş esnasında cep telefonu kullanmamalarını tavsiye etti.
‘AMACIMIZ VATANDAŞLARIMIZA CEZA YAZMAK DEĞİL’
Konuya ilişkin olarak Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan açıklamalarda ise şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizin en önemli kavşak noktalarından biri olan Afyonkarahisarımızda hız kaynaklı kazaların önüne geçebilmek ve can kayıplarını azaltabilmek amacıyla Ramazan tatili boyunca güzergahımızın birçok noktasında yapay zeka destekli yenil nesil mobil hız tespit cihazlarımızla görev başında olacağız. Amacımız vatandaşlarımıza ceza yazmak değil, amacımız vatandaşlarımızın güvenle sevdiklerine ve ailelerine kavuşması, bir kişi dahi olsa can kaybının azaltılmasıdır.
‘RADAR CİHAZIMIZ İKİ SAATTE YAKLAŞIK 1500 ARAÇ SORGUSU YAPABİLME KAPASİTESİNE SAHİPTİR’
Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilmiş yeni nesil radar cihazımız, operatör desteği ihtiyacı olmadan gece ve gündüz her türlü hava şartlarında ölçüm yapabiliyor. Radar cihazımız iki saatte yaklaşık 1500 araç sorgusu yapabilme kapasitesine sahiptir. Yapay zeka desteğiyle tüm şeritteki araçların hızlarını tespit edebiliyor. Motosiklet, otomobil, kamyon ve kamyonların hız limitleri farklıdır. Bu dört farklı türdeki araçların aynı anda hız ihlali yapmış olsa dahi hepsini tek tek araç cinsine göre hızlarını hesaplayabiliyor. Radar cihazımız, aracın marka, model ve renk kontrolünü yaparak, sigorta muayenesini eksik mi, yakalamalı veya hacizli bir araç mı bize bu tür bilgileri gösterebiliyor.
‘AİLENİZ VE SEVDİKLERİNİZLE BİRLİKTE MUTLU BİR BAYRAM DİLİYORUZ’
Bayram tatilini sevdiklerinin yanında geçirmek amacıyla yola çıkan sürücülere hız kurallarına uymaları, emniyet kemeri takmaları, yorgun ve uykulu araç kullanmamaları ve sürüş esnasında cep telefonu kullanmama konusunda uyarıyoruz. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü olarak aileniz ve sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram diliyoruz.”