Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Okumuş, Bakan Memişoğlu ile ‘Dünya Prematüre Günü’ etkinliğine katıldı

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Dünya Prematüre Günü dolayısıyla Türk Neonatoloji Derneği (TND) tarafından Ankara’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

CerModern’de yapılan ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun onur konuğu olduğu etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından gebelik, doğum ve sonrasındaki bir aylık süreçte bebeğin sağlığı ile ilgilenen neonatoloji uzmanları, yenidoğan hemşireleri ve prematüre bebek sahibi aileler ilgi gösterdi.

MEMİŞOĞLU: HEKİMLİK DUYGUSAL BİR MESLEK

Etkinlikte, TND Başkanı Prof. Dr. Esin Koç, Yenidoğan Hemşiresi Aylin Oto Kavlak ve prematüre bebek Pars’ın annesi Zeynep Aydın’ın ardından katılımcılara hitap eden Bakan Memişoğlu, “Hekimlik duygusal bir meslek, adanmışlık mesleği, insanlara iyilik etmeyi ve onların iyi olduğunu gördüğü zaman zengin olduğunu hissetmeyi bilen bir meslek yapıyoruz biz” dedi. Etkinlikte, ‘kahramanlarla’ olmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Bakan Memişoğlu, “Çünkü hocalarım, hekim arkadaşlarım, yenidoğancılar, çocuk doktorları, yenidoğan hemşireleri, bebekler, çocuklarımız, aileler, hepsi kahraman. Büyük bir mücadeleden, büyük bir adanmışlıktan, büyük bir mücadeleyle beraber onu başarmaktan buraya geliyorlar” diye konuştu.

‘BUNA ‘İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ÇETELER’ DİYORUZ’

Bakan Memişoğlu şunları söyledi: “Özellikle son zamanlarda malum üzüntü verici yenidoğanla ilgili olaylar oldu. Burada özellikle bir şey ifade etmek istiyorum; her meslek grubunda, her meslekte maalesef etik değerden, insani duygulardan nasip almamış insanlar çıkabilir. Sağlık çalışanları arasında da çok çok az da olsa bu çıkabiliyor. Bizlerin görevi bu çürük elmaları, bu yanlış insanları ayıklamaktır. Biz, Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanları olarak buna ‘yenidoğan çetesi’ demiyoruz. Buna ‘insanlıktan nasibini almamış çeteler’ diyoruz. Bunlara ‘çürük elma operasyonları’ diyoruz. Çünkü bu insanların bırakın sağlıkçı olmayı, insani değerlerden bir şey almadıklarını biliyoruz. Ve bu tür çetelerle, bu tür yanlış davranışlar içinde olan insanlarla mücadelemizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu yolda bu kadar iyi sağlık hizmeti sunan, bu kadar geniş sağlık hizmeti sunan, bu kadar iyi sağlık çalışanı olan, toplumunu sağlıklı kılmak için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımızın yüzde yüzüne yakın insanını bu tür çürük elmalarla birleştirmeyi veya eşleştirmeyi kabul etmiyoruz. Bu insanlarla biz, aramızda varsa bunlarla mücadeleye devam ediyoruz. Bunu hiç unutmamanızı istiyorum.”

Etkinlikte; prematüre doğumla ilgili video gösterimleri, ‘Geçmişten Günümüze Neonatoloji Sergisi’, prematüre doğmuş çocuklar ve çocukların aileleriyle boyama ve Dünya Prematüre Günü’nün sembolü olan bebek çorabı ile ‘Patik Asma Töreni’ etkinlikleri yer aldı. Sergi esnasında fonda, sözleri ve müziği yapay zeka ile hazırlanan prematüre bebeklerle ilgili bir şarkının da olduğu organizasyonda çocuklara hediyeler verildi ve katılımcılarla pasta kesildi.