Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Rengâhenk Anadolu Toprağın Sesi’ konseri türküseverlerin gönüllerini titretti

AKSAM Türk Halk Müziği

AKSAM Türk Halk Müziği İcra Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği ‘Rengâhenk Anadolu Toprağın Sesi’ konserinde, Türkiye’nin değişik yörelerinden Türk toplumunun vücuda getirdiği türküler, temiz ve duru bir söyleyişle salonu dolduran sanatseverler ulaştırıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı ve Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Merkezi (AKSAM) iş birliği ile düzenlenen ‘Rengâhenk Anadolu Toprağın Sesi’ konseri türküseverlerin gönüllerini titretti. AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğunun, Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın yönetiminde 19 Haziran Pazartesi akşamı Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği Türk Halk Müziği Konseri türkülerle gönülleri mest etti.

TÜRKÜSEVERLERE DİYARDAN DİYARA TÜRKÜ SUNULDU

AKSAM Türk Halk Müziği Korosu tarafından hazırlanan ‘Rengâhenk Anadolu Toprağın Sesi’ temalı konser, Yaylanın Soğuk Suyu isimli Karadeniz’den derlenen güzel bir sevda türküsü ile başladı. Tek bölümden oluşan konserde koro; Aydın, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Erzincan, Kerkük, Denizli, Niğde, Şanlıurfa, Sivas, Adana, Erzurum, Elazığ, Kırşehir, Burdur, Kütahya, yörelerine ait birbirinden renkli ve ahenkli türküleri yurdumuzun Kırıkkale/Keskin, Tokat ve Beste türünde bizlere kalan halayları ile sanatseverlere coşku dolu bir akşam yaşattı ve katılımcıları diyardan diyara götürdü.

KORO DA BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLERİ SESLENDİRDİ

Solist Meral Öktem’in Gurbet Elde’ ve Seda Seymen de Siyah Zülfün Tellerine adlı eserleri seslendirirken, aylardır bu konser için çalışan AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu korosu da Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın yönetiminde şu eserleri seslendirdi: Yaylanın Soğuk Suyu, Denizlerin Kumuyum, Dolandım da geldim Emirdağ’ından, Evlerinin Önü Yonca, İki Turnam Vardır, Giderim Kırağınan, Mecnun Gönlüm Senden, Vardım Baktım, Kaya Köyün Alt Yanı, Yağmur Yeli Geldi, Misto, Çift Beyaz Güvercin Olsam.

Konserde, Afyonlu müzikseverler unutulmaz bir gece yaşarken, sanatçılar birbirinden güzel türküleri müzikseverler için seslendirdi. Konser, alkışlar eşliğinde sona erdi.

Şükran Kayhan, Merve Kocatürk’le (solda) birlikte sahneye çıktı ve Özay Gönlüm’ün derlediği “Denizli’nin Adım Adım Yolları” adlı türküyü birlikte seslendirdi. İkilinin arasındaki uyum ve seslerinin kıvraklığının Teke Yöresi türküsüne yansıması seyirciyi de coşturdu ve tüm salonu alkışlarla eşlik etti.
Gazeteci/köşe yazarı Kemal Baykara, lise yıllarından bu tarafa çaldığı sazına, bu toprağın izlerini taşıyan sesiyle eşlik etti. Bir Ege’li olarak, ‘Güzeller Bezenmiş Toya Giderler’ türküsünü söylerken Türkiye’nin doğusundaki kültüre de ne kadar aşina olduğunu ortaya koymasını bildi.
Yıllar geçtikçe demlenen sesi ve her telinden duygu dökülen sazıyla Fikret Güzeldemir yürekleri titretti. Aşık Veysel’den söylediği türküsüne tüm salon eşlik ederken, konserde en çok alkış alanlardan birisi olmayı başardı.
Güçlü sesi ve güçlü yorumuyla mikrofonu her alışında dinleyicileri müziğe doyuran Ahmet Kahraman, ya da radyoculuk dünyasına bilinen adıyla ‘Güçlü Ses’ Ahmet Kahraman, muhteşem yorumlarıyla “Bahça Duvarından Aştım Sarmaşık Güllere Dolaştım Öptüm Sevdim Helalleştim Yanıyorum Yanıyorum Yanıyorum” dedi, seyirci de tepkisiz kalmadı. Ağzına kadar dolu salon, ‘Güçlü Ses’in türküsüne eşlik etti. Koltuk aralarında oynamaya kalkanlar da sayıca hayli fazlaydı.
Sazıyla sözüyle sesiyle yürekleri titreten Çay’ın gururu, yöresel sanatçı Nevzat Altındağ seslendirdiği, Karacoğlan’ın Güzel Ne Güzel Olmuşsun’ adlı türküyle tüm salonu duygulandırmasını bildi.
Rengâhenk Anadolu & Toprağın Sesi’ isimli konserin sürprizi ise Şaduman Balta’nın sesinin ne denli arı, duru, berrak ve değme sanatçılara taş çıkartacak kalitede olduğuydu. Teke Yöresinin ünlü türküsü, içinde hem uzun, hem kırık havadan nüanslar barındıran ‘Çek Deveci’yi söylerken sahnede devleşen bir sanatçı hissini yaşatan Şaduman Balta’ya eşlik eden seyirci, onun sesini başka konserlerde de dinlemek istediğini alkışlarıyla ortaya koymuş oldu.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (Akü) Devlet Konservatuvarı Ve Alimoğlu Kültür Sanat Yönetmeni Şef Emrah Kalın, AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu’nu yönetirken ortaya koyduğu ustalığı ile bir maestro olduğunu göstermiş oldu.
Dinleyiciler arasında bulunan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, programın sonunda AKSAM Türk Halk Müziği Topluluğu Sanat Yönetmeni Şefi Emrah Kalın’a çiçek vererek tebrik etti.